Ajankohtaista

Trevis Simpson täydentää Kataja Basketin miehistön, mestaruuden puolustaminen voi alkaa

simpson

Kuva © KolossosBC.gr

Lauantaina 24 vuotta täyttänyt 193-senttinen takamies-laituri Trevis Simpson ja Korisliigan hallitseva mestarijoukkue ovat sopineet kaudesta 2015-16. Yhdysvaltalaisen UNC Greensboro -yliopiston kasvatti pelasi kaksi edelliskautta Kreikan pääsarjassa.

Kolmen NCAA-pelikauden aikana Simpson sai UNC Greensborolle kasaan 1407 pistettä mikä on yliopiston historiassa seitsemänneksi eniten. Päätöskautensa 2012-13 tilastokeskiarvot olivat 29 ottelun jälkeen 18,7 pistettä, 4,2 levypalloa, 1,4 syöttöä ja 0,7 riistoa. Pelitilanneheittoprosentti oli 41, kolmen pisteen heittotarkkuus 34 % ja vapaaheittotarkkuus 80 %.

Yliopistouransa meriittejä ovat mm. konferenssin (Southern Conference) kaksinkertainen pistekuninkuus (2012 ja 13) sekä kaksi valintaa konferenssin ykköstähdistöön (2012 ja 13). Merkittävä saavutus oli myös tammikuussa 2013 Chattanoogaa vastaan mätetty 41 pisteen saldo, joka on paras noteeraus UNC Greensboron historiassa.

Mainittakoon, että tänään Joensuuhun saapuva Nathan Healy pelasi yliopistopalloa samassa Southern Conference -konferenssissa ja myös häntä kunnioitettiin konferenssin toimesta keväällä 2013 valinnalla ykköstähdistöön (Appalachian Staten kasvatti nimitettiin samalla myös vuoden puolustuspelaajaksi).

Simpson jätti oikeutensa neljänteen yliopistovuoteen käyttämättä ja siirtyi ammattilaiskentille syksyllä 2013. Tie vei Kreikkaan, jossa kausi 2013-14 kului Kolossoksen riveissä tilastoin 6,5 pistettä ja 2,5 levypalloa kahden pisteen heittotarkkuuden oltua 61 %, kolmosten 13 % ja vapaaheittojen 75 %.

Työpaikka viime kaudeksi 2014-15 pysyi Kreikassa. Työnantajaksi vaihtui Rethymno Aegean, jossa tahti tilastojen valossa parani keskiarvoihin 10,2 pistettä ja 3,7 levypalloa. Kahden pisteen tarkkuus oli 48 %, kolmosten 35 % ja vapaaheittojen 71 %.

Kataja Basketin toiminnanjohtaja Ville Tuominen on erittäin tyytyväinen taitavan pelaajan hyväksyttyä joensuulaisten sopimustarjouksen.

– Keskustelin pelaajan agentin kanssa edellisen kerran heinä-elokuun vaihteessa ja vielä silloin hintalappunsa oli meille aivan liian kova. Nyt voikin hyvällä omallatunnolla sanoa, että odotus kannatti, kun reilua kuukautta myöhemmin pääsimme sopimukseen, Tuominen kertoo.

– Trevis on luontainen korintekijä, jolle Suomen sarjan pelitapa sopii varmasti Kreikan kävelykorista paremmin. Hän pystyy luomaan oman heittonsa, skoraamaan kaikilta etäisyyksiltä monipuolisesti ja on erittäin vaarallinen avoimella kentällä. Kyseessä on huikea urheilija, joka varmasti pääsee Teemun (Rannikko) ja Peten (Virtanen) syötöistä päättämään myös muutaman näyttävän highlightin. Trevisin urheilullisuus mahdollistaa myös sen, että hän pystyy puolustamaan useampaa pelipaikkaa ja pärjää nopeimpiakin takamiehiä vastaan.

Kolmen pelaajasopimuksen ratkeaminen kolmen päivän sisään on teettänyt runsaasti töitä.

– Viime viikko oli varmasti yksi elämäni kiireisimmistä. Meillä on parhaillaan monta tulevaa kautta käsittävää projektia käynnissä yhtä aikaa ja tähän päälle kun lisätään vielä kolme pelaajahankintaa, niin yötä myöten on tekemistä riittänyt, Tuominen selvittää.

– Kaikkien kolmen viime päivinä rekrytoimamme pelaajan agentit ovat amerikkalaisia ja heidän sopimustekniikkansa eroaa hieman eurooppalaisesta. Aikaero aiheuttaa vielä omat ongelmansa. Välillä piti olla tosi tarkkana ettei mene Justinit, Williamit ja Danielit sekaisin ja mitä pykäliä on kenenkin kanssa sovittu. Lisäksi ”Toikan” (päävalmentaja Jukka Toijala) kiireet Susijengin kanssa vaikeuttivat sisäistä kommunikaatiotamme vaikka kyllä puhelin on Ranskan suuntaan tiiviisti soinutkin.

– Nyt olemme joka tapauksessa saaneet kasaan kokonaispaketin, johon olemme tosi tyytyväisiä ja jossa roolituksien pitäisi syntyä melko luonnollisesti. Vielä kun asiat siirtyisivät papereilta ja nauhoilta toivotusti kentälle niin tämän rumban voisi todeta olevan alkavan kauden osalta ohi, toiminnanjohtaja päättää.

Kataja Basket kaudella 2015-16

Takamiehet: Teemu Rannikko, Petri Virtanen, Trevis Simpson (USA), Marius Van Andringa, Johannes Lasaroff, Antto Laatikainen
Pienet laiturit: Thomas Scrubb (GBR/CAN)*, Jesse Niemi, Samu Ruskio
Isot laiturit: Nathan Healy (USA)*, Atte Perttu, Nicolai Hvidberg Andersen (DEN) ja Tommi Huolila
Sentteri: Carson Desrosiers (USA)

* Try-out 28.9.2015 saakka

Valmentajat: Jukka Toijala ja Tuomas Oja
Huolto, fysioterapia, hieronta: Tapio Riutta, Jarmo Tötterström, Noora Riutta
Joukkueenjohtaja: Jukka Törmälä
Manageri: Jarkko Miinin
Lääkäri: Sakari Kekki
Kuljetuspäällikkö: Ari Huikuri

Trevis Simpson pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 05.09.1991
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Douglas, Georgia, USA
Pituus/cm: 193
Paino/kg: 84
Pelipaikka: 2-3
Yliopisto: University of North Carolina at Greensboro (Greensboro, North Carolina), USA
Seurat, joita edustanut:

  • Rethymno Aegean (A1-liiga/GRE I)
  • Kolossos (A1-liiga/GRE I)
  • UNC Greensboro Spartans (NCAA I, USA)
  • Georgia Hawks (AAU, USA)
  • Atlanta Celtics (AAU, USA)
  • Coffee (High School) Trojans (GHSA, USA)

Kausi 2015-16 ammattilaisena: 3.
A-maaottelut: –

> Trevis Simpsonin Kataja Basket -pelaajakortti (Urakehitys, tilastot, linkit)

« Takaisin