Ajankohtaista

Toisen polven kotkalaislaituri Joona Tuomala kaksivuotisella sopimuksella Kataja Basketiin

Kasvattajaseurassaan KTP:ssa sekä kaarinalaisessa Ura Basketissa yhteensä 36 Korisliiga-ottelua pelannut 197-senttinen Joona Tuomala on tuore Kataja Basket -kiinnitys. Sopimus on kaksivuotinen.

24-vuotias laituri aloittaa syksyllä Joensuussa neljännen pääsarjakautensa. Viimeisimmän hän vietti Ura Basketin riveissä 2020-21, jolloin sai 20 ottelussa peliaikaa keskimäärin 12 minuuttia ja tilastoihin jäivät merkinnät 4,4 pisteestä (2 p. 4/14=29 %, 3 p. 22/59=37 %, 1 p. 13/14=93 %) sekä 1,8 levypallosta.

Tuomala on KTP-ikoni Jarkon poika, joka on edustanut pelaajaurallaan myös ykkösdivisioonajoukkueita Porvoon Tarmoa sekä Kristika Turkua. Turussa kämppäkaverinaan oli Katajassa jatkava Tomi Lommi ja samassa joukkueessa pelasi myös toinen uusi Kataja-kasvo Mikael Laihonen.

Erityisen tuttu Joona Tuomala on kakkosvalmentaja Petri Vellingille, joka oli neuvotellut kanssaan Lahti Basketball -päävalmentaja-aikanaan. Kun Kataja-päävalmentaja Petri Virtanen otti viime viikolla yhteyttä pelaajaan, löytyi yhteinen sävel nopeasti.

– Joona on tarpeellinen lisäys kolmospaikalle, jossa meillä oli iso aukko. Hänen suuri vahvuutensa on heittäminen. Kun pelaajalla on etenkin tämä osa-alue hyvällä mallilla, on muita aseita suhteessa helpompi lähteä harjoittelemaan ja parantamaan. Aina kun kentällä on hyvä heittäjä, on puolustuksen reagoitava häneen ja hyvä heittäjä pystyy usein luomaan muillekin lisää tilaa ja aikaa, entinen huippuheittäjä Virtanen näkee.

– Mitä tulee puolustuspäähän niin uskon, että rakentamalla hyvin organisoidun paketin -asia mihin emme viime kaudella pystyneet- tulemme olemaan kaikkein vahvimpia ja sitä kautta myös Joonalla on mahdollisuus kehittyä yhä edelleen.

Kataja Basketin sopimustilanne 31.5.2021

Takamiehet (pelipaikat 1-2): Niko Mattila*, Jamar Wilson, Valtteri Pihlajamäki, Valtteri Mervola
Takamies-laiturit (2-3): Tomi Lommi
Laiturit (3-4): Joona Tuomala
Sisäpelaajat (5): Mikael Laihonen

Valmentajat: Petri Virtanen, Petri Velling, Henri Lomu

* Optio mahdollistaa siirron ulkomaille kesän 2021 aikana

Joona Tuomala pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 28.01.1997
Pituus/cm: 197
Paino/kg: 85
Pelipaikka: 3
Kasvattajaseura: KTP-Basket Kotka
Seurat, joita edustanut: KTP-Basket Kotka (juniorisarjat, M1DB, Korisliiga, FIBA Europe Cup), Kotkan Pojat (juniorisarjat), Porvoon Tarmo (M1DA), Kristika Turku (M1DA), Ura Basket Kaarina (Korisliiga)
Kausi 2021-22 Katajassa: 1.
Kausi 2021-22 Korisliigassa: 4.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 12 (Ura Basket Kaarina vs Lahti Basketball 06.02.2021)
Kaudet kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1
Kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen yhden ottelun piste-ennätys: –
Juniorimaaottelut: –
Haastajamaajoukkue-ottelut: –
A-maaottelut: –

« Takaisin