Ajankohtaista

Rion Brown korvaa Byron Wesleyn

Rion Brown. Kuva © US Presswire.

Korisliigan ohella tällä kaudella myös Mestarien Liigaa pelaava joensuulainen Kataja Basket tekee muutoksen kokoonpanoonsa. Amerikkalainen yleispelaaja Byron Wesley (23) vaihtuu maanmieheensä Rion Browniin (25). Kolmannen ammattilaiskautensa aloittavan Brownin sopimuksessa on kahden viikon koeaika.

Wesley on ollut Korisliigassa joukkueen paras pistemies (kuusi ottelua, ka 17,5) ja Mestarien Liigassa toiseksi paras (kuusi ottelua, ka 15,2). Hyvät esitykset ovat poikineet runsaasti yhteydenottoja muista seuroista ja perimmäinen syy nyt tehtyyn -monen mielestä varmasti yllättäväänkin- ratkaisuun piilee juuri tässä.

– Olemme keskustelleet asiasta sekä Byronin että agenttinsa kanssa, toiminnanjohtaja Riku Tapio avaa.

– Toisaalta emme halua olla pelaajan esteenä, jos hän haluaa vastata ”kyllä” taloudellisessa mielessä paremmalle tarjoukselle, mutta toisaalta emme myöskään halua jäädä sellaisessa tilanteessa ns. tyhjän päälle.

– Koska Brownin tasoinen pelaaja oli vielä vapaana, päätimme erinäisten keskustelujen jälkeen reagoida asiaan ikään kuin etupainotteisesti.

Päävalmentaja Greg Gibson näkee tehdyssä ratkaisussa sekä positiivista että negatiivista.

– Byron on pelannut hyvin eikä hyvän pelaajan lähteminen ole koskaan, esimerkiksi juuri tässä vaiheessa kautta, mikään ihannetilanne.

– Toisaalta Rion oli ennen kauden alkua ykkösvaihtoehtoni yleispelaajan paikalle, mutta silloin emme päässeet sopimukseen. Hän tulee erittäin hyvästä yliopistosta, jossa pelasi hienon viimeisen kauden. Kyseessä on todella liikkuva kaveri, joka osaa myös heittää kaukaa, Gibson kuvailee.

Rion Brown valmistui Miamin yliopistosta keväällä 2014. Päätöskautensa tilastot ottelua kohden olivat keskimäärin 15,5 pistettä, 5,8 levypalloa, 2,3 syöttöä ja 0,8 riistoa. Pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 43, kolmen pisteen heittojen 32 ja vapaaheittojen 76.

Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan 198-senttinen peluri nähtiin aluksi Israelin pääsarjassa, mutta pääosan kaudesta 2014-15 hän vietti Belgiassa. Basic-Fit Brussels piti miehestä kiinni myös viime kauden 2015-16, jolloin tilastorivinsä muotoutui keskiarvoihin 24 minuuttia, 7,9 pistettä, 3,6 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 1,0 riistoa per ottelu. Kahden pisteen heitot osuivat 47 prosentin, kolmen pisteen heitot 35 prosentin ja vapaaheitot 77 prosentin tarkkuudella.

Brown on juuri saapunut Joensuuhun. Kataja Basket pelaa seuraavan kerran huomenna sunnuntaina, jolloin Korisliigan kotiottelussa vastassa on BC Nokia. Mestarien Liiga jatkuu keskiviikkona kotiottelulla italialaista Umana Reyer Veneziaa vastaan.

– Aikaa ajaa Rion sisään systeemeihimme tulee olemaan ihan mukavasti, Gibson uskoo viitaten keskiviikkoiseen otteluun.

Brownin try-out kestää 24.11. saakka.

Rion ”RB” Brown pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 03.09.1991
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Hinesville, Georgia, USA
Pituus/cm: 198
Paino/kg: 91
Pelipaikka: 2-3
Yliopisto: University of Miami (Coral Gables, Florida), USA
Seurat, joita edustanut: Basic-Fit Brussels (Scooore! League/BEL I), Hapoel Tel-Aviv (Winner League/ISR I), Charlotte Hornets (NBA Summer League, USA), Miami Hurricanes (NCAA I, USA), Worldwide Renegades (AAU, USA), Liberty County High School Panthers (GHSA, USA)
Kausi 2016-17 ammattilaisena: 3.
Kausi 2016-17 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.
A-maaottelut: –
Muuta: Isä Tico Brown oli uransa päättymishetkellä v. 1988 yhdysvaltalaisen CBA-koripalloliigan kautta aikain paras pistemies (8538 p.) ja hänet äänestettiin myöhemmin CBA-liigan All-Time -tähdistöön.

> Rion Brownin Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin