Ajankohtaista

Petri Virtanen jatkaa Kataja Basketin päävalmentajana

Joensuulaista Korisliiga-seuraa kesästä 2020 luotsanneen Petri Virtasen pesti jatkuu. ”Pete” toimii Kataja Basketin ykkösluotsina myös kaksi seuraavaa pelikautta.

Virtasen kaksi ensimmäistä päävalmentajakautta Korisliigassa ovat olleet haasteita täynnä. Viime kaudella Kataja Basket ylsi pudotuspeleihin ja sama mahdollisuus on olemassa myös nyt, mutta etenkin tämä kuluva kausi on ollut lähes ennätyksellisen vaikea.

– Tähän mennessä kausi on ollut pettymys, se on päivänselvää, Virtanen myöntää.

– Tekeminen on ollut hyvin repaleista. Jo ihan ensimmäisissä treeneissä päättyi yhden pelaajan (Joona Tuomala) kausi ja heti sen jälkeen sivuun jäivät kaksi muuta (Chris McKnight ja Mikael Laihonen). Kaiken kaikkiaan meidän preseason vedettiin ihan kirjaimellisesti pöntöstä alas.

Epäonni ei loppunut harjoituskaudelle. Sen jälkeen avainpelaajista esimerkiksi Niko Mattila on pystynyt pelaamaan joukkueen 28 ottelusta vain 16:ssa.

– Ihan näihin päiviin saakka olemme joutuneet tekemään harjoittelun suhteen karmean määrän kompromisseja, ”Pete” harmittelee.

Kaikesta huolimatta paikka pudotuspeleihin on edelleen omissa käsissä. Katajalla on alemmassa loppusarjassa jäljellä vielä neljä ottelua, kaksi kotona (Lahti, Bisons) ja kaksi vieraissa (Korihait, BC Nokia).

Vaikka loppukausi on toimintaa täynnä, suostuu Virtanen kurkistamaan varovaisesti myös lähestyvään kesään ja sen takana odottavaan kauteen 2022-23.

– Tulemme tekemään selkeitä muutoksia etenkin joukkueen profiiliin ja tarkoitus on nuorentaa ryhmää merkittävästi, hän paljastaa.

Nykypelaajista sopimuksen ensi kaudelle ovat tehneet Tomi Lommi ja Joona Tuomala.

Kesällä Virtasta odottavat myös ensimmäiset päävalmentajatehtävät nuorisomaajoukkuetasolla, kun 20-vuotiaat miehet harjoittelevat ja pelaavat alaisuudessaan.

Petri Virtanen pähkinänkuoressa

Kasvattajaseura: Säynätsalon Riento
Tehtävä: Päävalmentaja
Koulutus: Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) 2018
Korisliiga-kaudet: 2 (Kataja Basket 2020-22; apuvalmentajana Kataja Basket 2018-20)
Nuorten maajoukkuevalmennusryhmissä: 2012-22

Pelaajana:
Seurat, joita edustanut:

  • Kataja Basket (Korisliiga, FIBA EuroChallenge, FIBA Europe Cup)
  • Lappeenrannan NMKY (Korisliiga ja FIBA EuroCup)
  • Porvoon Tarmo (Korisliiga)
  • Solna Vikings (SWE I)
  • BC TTÜ/A. Le Coq Tallinn (EST I ja FIBA Europe Cup)
  • BC Jyväskylä (Korisliiga)
  • SäyRi/SäyRi Basket (juniorisarjat, I divisioona ja Korisliiga)

Korisliiga-kaudet: 15 (2000-03, 2004-16)
Kataja-kaudet: 10 (2005-07, 2008-16)
Juniorimaaottelut: 13
A-maaottelut: 130

« Takaisin