Ajankohtaista

Matti Nuutinen käyttää sopimusoptionsa, siirtyy Kreikan pääsarjaan

Viikonloppuna käynnistyviin EM-kisoihin valmistautuvaa Matti Nuutista ei sittenkään nähdä Kataja Basket -paidassa kaudella 2015-16. Kaarinan Ura Basketin kasvatti hyväksyi Kreikasta tulleen tarjouksen ja siirtyy maan pääsarjaan keväällä nousseen Arkadikos BC:n riveihin heti kisojen jälkeen.

Nuutinen ehti heinäkuun puolivälissä sopia siirrosta Joensuuhun. Kreikka-pestinsä mahdollistaa sopimuksessa ollut ns. ulkomaanpykälä.

Edelliset neljä kautta laituri edusti loimaalaista Bisonsia.

– Tietenkin harmittaa seuran puolesta, toiminnanjohtaja Ville Tuominen toteaa.

– Toisaalta olen iloinen Matin pestistä sikäli, että hänelle on luvassa on iso rooli uransa jatkon kannalta merkittävässä ympäristössä. Kreikan pääsarjaan pääseminen ei ole suomalaispelaajille aivan jokapäiväistä.

– Käännämme Katajassa nyt katseet entistäkin tiiviimmin pelaajamarkkinoille. Matin lähtö tarkoittanee sitä että hankimme neljä ulkomaalaispelaajaa alun perin kaavaillun kolmen sijaan, Tuominen päättää.

Kataja Basketin kanssa kaudesta 2015-16 ovat tähän mennessä sopineet takamiehet Teemu Rannikko, Petri Virtanen ja Marius Van Andringa, laiturit Jesse Niemi, Tommi Huolila, Atte Perttu ja Nicolai Hvidberg Andersen (DEN) sekä sentteri Carson Desrosiers (USA). Kokoonpanoa tulevat täydentämään omat takamieskasvatit Johannes Lasaroff, Samu Ruskio ja Antto Laatikainen.

« Takaisin