Ajankohtaista

Luottomies Jarekious Bradley Kataja Basketin ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus

Kausina 2016-17 ja 2017-18 tutuksi tullut yhdysvaltalaisen Southeast Missouri State -yliopiston kasvatti Jarekious Bradley palaa Joensuuhun. Edellinen visiittinsä päättyi loukkaantumiseen, josta toipuminen on vienyt aikaa. Nyt viidettä ammattilaiskauttaan aloittelevalta 28-vuotiaalta ja 196-senttiseltä laiturilta odotetaan jatkoa SM-kultakevään 2017 jälkeen voimakkaassa nousussa olleelle uralleen. Sopimuksessaan on koeaika.

Bradley oli silloisen päävalmentajan Greg Gibsonin löytö, josta hioutui todellinen timantti sitä mukaa mitä pidemmälle debyyttikautensa Suomessa eteni. Otteensa keväällä 2017 jäivät monien mieliin eivätkä tilastot valehdelleet. Bradley oli pudotuspeleissä mestarijoukkueen paras pistemies ja samalla myös sen tehokkain pelaaja. 17,3 pistettä (2p 55 %, 3p 50 %, 1p 83 %), 6,1 levypalloa ja 1,6 riistoa sekä teholuku 18,6 auttoivat laituria urallaan eteenpäin ja tiensä veikin kesällä 2017 Saksan pääsarjaan.

Paluu Suomeen joulukuussa 2017 oli yllättävä mutta mieluinen, kun loukkaantumisista kärsinyt joukkue tarvitsi kokemustaan ja osaamistaan. Bradley vastasikin huutoon kunnes kautensa päättyi ennenaikaisesti harmittomalta näyttäneessä pelitilanteessa syntyneen kontaktin seurauksena. 17 Korisliiga-ottelussa hän ehti kirjauttaa tilastot 14,4 pistettä, 5,8 levypalloa, 1,1 syöttöä ja 1,4 riistoa.

Paluu pelikentille tapahtui tämän vuoden tammikuussa, kun Bradley teki loppukauden mittaisen sopimuksen Saksan kakkostasolla (Pro A) pelanneen White Wings Hanaun kanssa. Joukkue oli alavireinen ja putosikin kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas. Bradleylle kaavailtu rooli kutistui lopulta aiottua pienemmäksi, sillä 9 ottelussa peliaikaa tuli keskimäärin ainoastaan 14 minuuttia, jolloin pistekeskiarvokseen jäi 4,8, levypallokeskiarvoksi 2,2.

Kunnossa ollessaan amerikkalainen tekee pääosin erinomaista työtä, kuten esim. tilastonsa Kataja-paidassa osoittavat.

Kansainvälisiä otteluja Bradley on pelannut 22, joissa tilastokeskiarvot on kirjattu lukemin 8,3 pistettä (2p 51 %, 3p 36 %, 1p 86 %), 4,2 levypalloa, 1,1 syöttöä ja 1,1 riistoa.

Korisliigassa hänellä on tilillään 60 ottelua tilastolukemin 14,1 pistettä (2p 58 %, 3p 40 %, 1p 84 %), 5,8 levypalloa, 1,1 syöttöä ja 1,2 riistoa.

Päävalmentaja Juha Stenin mukaan hallussa on ”kortti joka pitää katsoa”.

– ”JB” on molemmilla kerroilla täällä ollessaan osoittanut että on mies paikallaan. Kyseessä on monipuolinen pelaaja, joka pystyy antamaan meille vaihtoehtoja myös puolustussuuntaan.

– Tiedostamme, että viime kautensa oli vaikea ja tämän vuoksi halusimme sopimukseen myös koeajan. Olemme ”Peten” (apuvalmentaja Virtanen) kanssa kumpikin JB:n kanssa keskustelleet ja hän on tästä mahdollisuudesta Katajan kanssa paitsi erittäin otettu myös valmis näyttämään, että osaa edelleen pelata, Sten kertoo.

Bradleyn sopimus kattaa kauden 2019-20 ja siinä oleva koeaika kestää 22. syyskuuta saakka.

Kataja Basketin sopimustilanne 28.7.2019

Takamiehet: Fiifi Aidoo, Joni Herrala, Valtteri Leppänen, Valtteri Mervola
Laiturit: Jarekious Bradley (USA), Aapeli Alanen, Matias Ojala
Sisäpelaajat: Samuli Vanttaja

Valmentajat: Juha Sten, Petri Virtanen

Joukkuetta tullaan täydentämään vielä kolmella ulkomaalaispelaajalla, joita kaavaillaan pelintekijän, yleispelaajan ja sisäpelaajan tonteille.

Jarekious Bradley pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 01.12.1990
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Memphis, Tennessee, USA
Pituus/cm: 196
Paino/kg: 100
Pelipaikka: 3
Yliopisto: Southeast Missouri State University (Cape Girardeau, Missouri), USA
Seurat, joita edustanut: White Wings Hanau (Pro A/GER II), Basketball Löwen Braunschweig (BBL/GER I), Kataja Basket (Korisliiga/FIN I, FIBA Europe Cup, FIBA Champions League), BK Iskra Svit (SBL/SVK I), Southeast Missouri State Redhawks (NCAA I, USA), East Mississippi Community College Lions (NJCAA I, USA), Midland College Chaparrals (NJCAA I, USA), Memphis Magic (AAU, USA), Memphis East High School (TSSAA, USA)
Kausi 2019-20 ammattilaisena: 5.
Kausi 2019-20 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 3.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 28 (Kataja Basket vs Helsinki Seagulls 20.04.2017)
Kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen yhden ottelun piste-ennätys: 21 (Kataja Basket @ CSM CSU Oradea (ROU) 18.01.2017 – FIBA Champions League)

> Jarekious Bradleyn Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin