Ajankohtaista

Korisliigasta tuttu Candice Warthen vahvistamaan naisten joukkuetta

Sarjapaikastaan Naisten 1. Divisioonassa taisteleva joensuulainen Kataja Basket on vahvistanut joukkuettaan amerikkalaispelaaja Candice Warthenilla. Warthen on 26-vuotias ja 165-senttinen takamies, joka on aiemmin pelannut Suomessa Hyvinkään Pontevassa kaudella 2017-18 ja Forssan Alussa kaudella 2015-16.

Suomessa pelaamiensa kausien lisäksi Warthen on pelannut ammattilaisena myös Ruotsissa, jossa hän oli mukana voittamassa Ruotsin mestaruutta Luleå Basketin paidassa kaudella 2016-17.

Warthenin ura pohjoismaisissa sarjoissa on sujunut muutenkin mallikkaasti. Kaudella 2015-16 pistekeskiarvonsa 19,54 oli naisten Korisliigan toiseksi paras ja 4,08 syötöllään hän oli sarjan syöttökuningatar. Viime keväänä Warthen oli HyPon mukana voittamassa SM-pronssia. Tuolloin hän kirjautti niin ikään komeat tilastot 11,8 pistettä ja 2,3 syöttöä.

Warthen edusti alkukaudesta romanialaista Olimpia CSU Brasovia ja on sittemmin etsinyt seuraa Euroopan kentiltä.

– Olen innoissani mahdollisuudesta palata Suomeen ja auttamaan Katajaa säilyttämään sarjapaikkansa, hän kommentoi sopimusta.

Warthen saapui Suomeen jo eilen lauantaina ja liittyy Katajan kokoonpanoon heti kun lupa-asiat saadaan kuntoon. Valitettavasti vielä sunnuntain otteluun Tapiolan Honkaa vastaan pelilupa ei Romaniasta saapunut, joten Warthen tehnee debyyttinsä Katajassa kotiottelussa lauantaina 19.1. Helsingin NMKY:tä vastaan.

– Haluamme säilyttää sarjapaikkamme pelaamalla ja se edellyttää merkittävien vahvistusten hankkimista. Siksi olemme hankkineet yhteistyökumppanimme tuella Joensuuhun pelaajan, joka voi tehdä ihmeitä jäljellä olevissa otteluissa, kommentoi joukkueen päävalmentaja Santtu Sinkkonen.

Warthen on kautta historian toinen Katajan naisten joukkueessa pelannut ulkomaalaispelaaja. Edellisestä vastaavasta tapahtumasta on kulunut jo vuosikymmen.

Kaudet 2010-15 Warthen kävi Lauri Markkasen suomalaisille tutuksi tekemää Arizonan yliopistoa.

Lisätietoa:
Candice Warthen Highlights (video) (RegeneracomSports @ YouTube 12.9.2016)
Candice Warthen – Korisliiga-pelaajakortti
Kataja Basket Naiset

« Takaisin