Ajankohtaista

Korisliiga-tuttu Omar Calhoun Kataja Basketin neljäs ulkomaalaispelaaja

Korisliigaa ja FIBA Europe Cupia pelaava joensuulainen Kataja Basket on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen neljännen ulkomaalaispelaajan kanssa. Jo tänään joukkueeseen liittyy ensi kuussa 26 vuotta täyttävä yhdysvaltalainen Omar Calhoun. Hän valmistui kotimaansa Connecticutin yliopistosta keväällä 2016 ja menossa on neljäs ammattilaiskautensa. Näistä kaksi ensimmäistä hän vietti Suomessa Espoo Unitedin riveissä minkä jälkeen 198-senttisen yleispelaajan tie on vienyt Italiaan, Venäjälle ja viimeksi Puolaan, jossa aloitti kuluvan kauden.

Kataja joutui katsastamaan pelaajamarkkinoita Earvin Morrisin jätettyä Joensuun kaksi viikkoa sitten.

Omar Calhounin ammattilaisuran ensimmäinen etappi oli Suomi ja Espoo syksyllä 2016. Kauden päätteeksi Espoo United nousi I Divisioonasta Korisliigaan. Amerikkalainen jatkoi tutuksi tulleessa ympäristössä myös toisen vuoden ja kohosi kauden 2017-18 aikana Korisliigan kolmanneksi parhaaksi pistemieheksi keskiarvollaan 19,8.

Hyvät esitykset Suomessa eivät jääneet huomaamatta suuremmissakaan koripallomaissa ja Calhoun saikin seuraavaksi pestin italialaiseen Cantuun. Joukkue pelasi viime kauden (2018-19) aluksi neljä karsintaottelua FIBA Mestarien liigaan, mutta jäi lopulta rannalle. Calhoun kirjautti näissä otteluissa tilastolukemat 9,8 pistettä, 2,5 levypalloa, 2,0 syöttöä ja 1,0 riistoa. CV:nsä sai merkinnän myös yhdestä Serie A -ottelusta, mutta sitten pelaajan ja seuran tiet erosivat.

Loppukaudeksi Calhoun suuntasi Venäjän kakkosliigaan Spartak Primorie Vladivostokiin, jossa tehtaili 19 ottelussa keskimäärin 17,7 pistettä (sarjan 5. paras).

Tänä syksynä takamies-laituri ehti pelata kaksi ottelua Puolan pääsarjassa BM Slam Stal Ostrow Wielkopolskissa. Keskimäärin 13 peliminuutissa tilastoja syntyi 5,0 pisteen ja 1,5 levypallon edestä.

Tieto Calhounin vapautumisesta tuli muutama päivä sitten minkä jälkeen Kataja-valmennusjohdolla on pitänyt kiirettä.

– Halusimme ehdottomasti pelaajan, joka on terve ja hyvässä kunnossa. Edessä on tiukka ohjelma, joten fysiikan pitää kestää, päävalmentaja Juha Sten alleviivaa.

– Calhoun on tietysti meille hyvinkin tuttu mikä helpotti valintaprosessia. Hän pelaa paikkoja 2 ja 3, osaa heittää ja luoda tekopaikkoja sekä itselleen että muille. Puolustuspäässä hän on riittävän atleettinen, pystyy puolustamaan useaa pelipaikkaa ja tuo apuja levypallopeliin.

– Morrisin paikkaajan hankinta on ollut pitkä ja työläs rupeama, mutta lopputulos on sellainen johon uskomme ja luotamme, Sten puhaltelee.

Calhounia odotetaan saapuvaksi Joensuuhun tänään ja mikäli lupa-asiat ehditään hoitaa kuntoon, nähdään mies Kataja-paidassa jo huomenna, kun joukkue kohtaa Korisliiga-kamppailussa Tampereen Pyrinnön. Ottelu alkaa LähiTapiola Areenalla kello 17.

Omar Calhoun pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 26.11.1993
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Brooklyn, New York, USA
Pituus/cm: 198
Paino/kg: 91
Pelipaikka: 2-3
Yliopisto: University of Connecticut (Storrs, Connecticut), USA
Seurat, joita edustanut: Stal Ostrow Wielkopolski (Energa Basket League/POL I), Spartak Primorie Vladivostok (Superleague I/RUS II), Pallacanestro Cantu (Serie A/ITA I, FIBA Champions League), Espoo United (Korisliiga/FIN I, I Divisioona A/FIN II), University of Connecticut (UConn) Huskies (NCAA I/USA), Christ the King Regional High School Royals (CHSAA/USA)
Kausi 2019-20 ammattilaisena: 4.
Kausi 2019-20 Korisliigassa: 2.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 33 (Espoo United @ BC Nokia 30.09.2017)
Kausi 2019-20 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 2.
Kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen yhden ottelun piste-ennätys: 17 (Pallacanestro Cantu (ITA) @ Telenet Giants Antwerp (BEL) 30.09.2018 – FIBA Champions League)

> Omar Calhounin Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin