Ajankohtaista

Kataja Basketin kotimainen osasto saa lisää leveyttä: Teemu Knihtinen Loimaalta Joensuuhun

Joensuulainen Kataja Basket ja 23-vuotias Kouvolan Kouvojen kasvatti Teemu Knihtinen ovat tehneet sopimuksen seuraavasta kahdesta pelikaudesta. 194-senttinen takamies-laituri siirtyy Joensuuhun Loimaalta, jossa pelasi viime kaudella Korisliigaa Bisonsin riveissä. Kaikkiaan Knihtinen on esiintynyt pääsarjatasolla kahdeksan kauden ajan. Kouvoissa hän juhli mestaruutta v. 2016 ja saavutti SM-hopeamitalin v. 2019. Nuorisomaajoukkue-edustuksia CV:ssään on 90 kappaletta.

Viime kaudella Knihtiselle kirjattiin 31 Korisliiga-ottelussa keskimäärin 5,3 pistettä, 3,5 levypalloa, 0,9 koriin johtanutta syöttöä ja 0,9 riistoa per ottelu. Kahden pisteen heitot osuivat 51, kolmoset 32 ja vapaaheitot 82 prosentin tarkkuudella.

– Olimme kiinnostuneita Teemusta jo vuosi sitten, mutta tuolloin hän valitsi Loimaan. Tällä kertaa asiat loksahtivat nopeasti kohdilleen mihin vaikutti varmasti osaltaan myös Joensuusta saatu opiskelupaikka, päävalmentaja Petri Virtanen juttelee.

– Teemu on vielä nuori, mutta hänellä on takanaan jo monta liigakautta. Hän on esimerkillinen harjoittelija, jolla on potentiaalia kehittyä vieläkin paremmaksi pelaajaksi. Fiksu kaveri, joka omaksuu pelisysteemit nopeasti ja saakin paljon kehuja entisiltä valmentajiltaan. Mittaansa nähden hän on erinomainen hyökkäyslevypalloissa.

– Teemun tulon myötä meille on syntymässä mukava kilpailutilanne, kun saman pelipaikan pelaajia löytyy jo nyt useampia, Virtanen näkee.

Kataja Basketilla on ensi kaudelle ulottuvat pelaajasopimukset Teemu Knihtisen, Sebastian LindberginTuomas HirvosenTomi LomminJoona Tuomalan ja Robin Danesin kanssa. Joukkuetta valmentavat Petri Virtanen ja Teemu Turunen. Valmennusjohdon kiikareissa on vielä 1-2 kotimaista pelaajaa ja 4-5 ulkomaalaisvahvistusta.

Teemu Knihtinen pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 10.12.1998
Pituus/cm: 194
Paino/kg: 89
Pelipaikka: 2-3
Kasvattajaseura: Kouvot Kouvola
Seurat, joita edustanut: Bisons Loimaa (Korisliiga), Kouvot Kouvola (juniorisarjat, Korisliiga), Korikouvot Kouvola (I Divisioona A, I Divisioona B)
Kausi 2022-23 Katajassa: 1.
Kausi 2022-23 Korisliigassa: 9.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 21 (Kouvot vs Helsinki Seagulls 15.04.2018)
Kaudet kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: –
Juniorimaaottelut: 90
Haastajamaajoukkue-ottelut: –
A-maaottelut: –

 

« Takaisin