Ajankohtaista

Kataja Basket tuomitsee rasismin sen kaikissa muodoissa

Kotkassa perjantaina 10.2. pelatun Korisliiga-ottelun KTP-Basket – Kataja Basket jälkeen on käyty keskustelua kotkalaisyleisön mahdollisista rasistisista huudoista ottelun aikana. Katajan Rion Brown kertoi huutojen kohdistuneen häneen. Päävalmentaja Greg Gibson nosti asian esille ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– KTP-Basket on kertomansa mukaan tutkinut ottelun aikaisia tapahtumia laajalti. Selvitysten perusteella ei ole kyetty osoittamaan rasististen huutojen tapahtuneen, Kataja Basketin toiminnanjohtaja Riku Tapio toteaa.

KTP-Basket on puheenjohtajansa Jyrki Lindströmin mukaan selvittänyt asiaa pelaajilta, ottelun tuomareilta sekä katsomossa istuneilta seuran toimihenkilöiltä ja kannattajilta.

– Meillä on täydellinen nollatoleranssi rasismin suhteen. Asia on vakava, joten halusimme selvittää sen kunnolla. Mitään viitteitä rasistisesta huutelusta ei löytynyt, Lindström kertoi Kymen Sanomille.

– Kiitämme KTP-Basketia asian tutkimisesta. Tapahtumat eivät johda puoleltamme lisätoimenpiteisiin.

– Haluamme korostaa, että tuomitsemme kaikki rasistiset toimet tapahtuivat ne sitten koripallokatsomossa tai missä tahansa muualla, Tapio alleviivaa.

« Takaisin