Ajankohtaista

Kataja Basket kiinnitti 206-senttisen Phil Faynen

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket ja 23-vuotias Amerikan yhdysvalloista kotoisin oleva Phil Fayne ovat sopineet kaudesta 2020-21. Illinois Staten yliopistosta vuosi sitten valmistunut Fayne aloittaa Joensuussa toisen ammattilaiskautensa. Ensimmäisen hän vietti Argentiinassa, jossa edusti maan pääsarjassa pelaavaa Libertad Sunchales -joukkuetta.

Viime kaudella Fayne pelasi La Ligassa 24 ottelua, joissa keskimäärin 25 minuuttia tilastokeskiarvoilla 11,1 pistettä, 5,2 levypalloa, 0,8 riistoa ja 0,7 torjuntaa. Kahden pisteen heittotarkkuutensa oli 59 % ja vapaaheittojen 46 %. Teholukunsa 12,1 oli joukkueen paras.

Viimeisellä Illinois State -kaudellaan (2018-19) hän kirjautti lukemat 15,9 pistettä ja 6,3 levypalloa. Fayne oli koko NCAA-yliopistoliiga huomioiden yksi harvoista pelaajista, joka ylsi kauden aikana vähintään 30 pallonriistoon (36 kpl), 30 heitontorjuntaan (40 kpl) ja laittoi palloa koriin yli 50 prosentin tarkkuudella (54 %).

– Haussa oli iso ja liikkuva pelaaja, päävalmentaja Petri Virtanen taustoittaa.

– Fayne pystyy ”rullaamaan” palloscreenin jälkeen nopeasti, lisäksi hän on erityisen hyvä hyökkäyslevyreissä.

– Argentiinassa joukkueensa tapa puolustaa oli selkeästi passiivisempi kuin mitä yliopistojoukkueellaan. Me valmistamme Katajaa aktiiviseen puolustamiseen ja kun olen jutellut pelaajan kanssa niin hän on kertonut pitävänsä tästä tavasta enemmän mikä on sekin hyvä lähtökohta, Virtanen uskoo.

Kataja Basket toivoo saavansa uuden sisäpelaajansa Joensuuhun mahdollisimman pian.

– Lähipäivät näyttävät kuinka onnistumme. Suomi on hoitanut koronatilanteen hyvin ja tällä saattaa olla positiivisia vaikutuksia muidenkin ulkomaalaispelaajien rekrytoinnissa, Virtanen päättää.

Kataja Basketin sopimustilanne 28.7.2020

Takamiehet: Jamar Wilson (USA/FIN), Valtteri Mervola, Niko Mattila, Valtteri Pihlajamäki
Laiturit: Aapeli Alanen, Tomi Lommi
Isot laiturit/sisäpelaajat: Samuli Vanttaja, Phil Fayne (USA)

Valmentajat: Petri Virtanen, Petri Velling

Phil Fayne pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 15.04.1997
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Elk Grove, Kalifornia, USA
Pituus/cm: 206
Paino/kg: 100
Pelipaikka: 5
Yliopisto: Illinois State University (Normal, Illinois), USA
Seurat, joita edustanut: Libertad Sunchales (La Liga/ARG I), Illinois State University Redbirds (NCAA I, USA), Western Nebraska Community College Cougars (NJCAA, USA), Franklin High School Wildcats (CIF, USA)
Kausi 2020-21 ammattilaisena: 2.
Muuta:

« Takaisin