Ajankohtaista

Kanadalaistakamies Jarred Ogungbemi-Jackson pelintekijäksi Kataja Basketiin

Joensuulainen Kataja Basket on tehnyt sopimuksen kanadalaistakamies Jarred Ogungbemi-Jacksonin kanssa. Ensi sunnuntaina 28 vuotta täyttävä University of Calgaryn kasvatti aloittaa syksyllä viidennen ammattilaisvuotensa. Aiemmin hän on pelannut kaksi täyttä kautta Portugalissa, yhden Espanjassa ja yhden Ranskassa. Kanadalaisen sopimus kattaa tulevan kauden sisältäen koeajan 7. syyskuuta saakka.

Mielenkiintoinen yhteensattuma Ogungbemi-Jacksonin siirrossa on se, että Katajan jättäneen pelintekijä Ilari Seppälän uusi seura Ranskan kakkosliigassa (Pro B), Aix-Maurienne, on sama jota Ogungbemi-Jackson edusti viime kaudella.

34 Pro B -ottelussa 178-senttiselle pelintekijälle kirjattiin tilastot 13,1 pistettä (2p 52 %, 3p 40 %, 1p 88 %), 3,3 levypalloa, 3,4 syöttöä ja 1,1 riistoa.

Toissa kaudella (2017-18) hän pelasi Espanjan kakkosliigaa Forca Lleidan riveissä tilastokeskiarvoilla 13,5 pistettä (2p 41 %, 3p 48 %, 1p 86 %), 4,1 levypalloa, 3,1 syöttöä ja 0,9 riistoa.

Ammattilaisuransa kaksi ensimmäistä vuotta (2015-17) Ogungbemi-Jackson vietti Portugalissa pääsarjajoukkue Galitos Barreirossa. Jälkimmäisellä kaudella hän oli sarjan kolmanneksi paras pistemies (ka 18,9) ja viides koriin johtaneissa syötöissä (4,8).

CV:ssään on myös maajoukkue-edustuksia Kanadan vuoden 2015 universiadijoukkueessa sekä opiskeluaikanaan koettu valinta kotimaansa yliopistokattojärjestö CIS:n kakkostähdistöön 2015.

Päävalmentaja Juha Sten on vakuuttunut Ogungbemi-Jacksonin asenteesta ja työmoraalista.

– Halusimme takakentällemme ainakin yhden pelaajan, jolla on hieman enemmän kokemusta. Henkilön, joka toimii esimerkkinä nuoremmille näyttäen mitä ammattilaisurheilijana oleminen on. Uskon, että Jarred vastaa tähän huutoon tuoden meille mm. johtajuutta.

– Kyseessä on hyvä pallonkäsittelijä, jolta löytyy myös kaukoheittotaitoa. Takanaan on neljä ehjää kautta Euroopassa ja pelaajana hän on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin. Odotamme kehityksensä jatkuvan myös tulevalla kaudella, Sten päättää.

Kataja Basketin sopimustilanne 8.8.2019

Takamiehet: Jarred Ogungbemi-Jackson (CAN/JAM)*, Fiifi Aidoo, Joni Herrala, Valtteri Leppänen, Valtteri Mervola
Laiturit: Jarekious Bradley (USA)**, Aapeli Alanen, Matias Ojala
Sisäpelaajat: Samuli Vanttaja

Valmentajat: Juha Sten, Petri Virtanen

Joukkuetta tullaan täydentämään vielä kahdella ulkomaalaispelaajalla, joita kaavaillaan yleispelaajan ja sisäpelaajan tonteille.

* koeaika 7.9. saakka
** koeaika 22.9. saakka

Jarred Ogungbemi-Jackson pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 11.08.1991
Kansalaisuus: CAN/JAM
Kotipaikka: Winnipeg, Manitoba, CAN
Pituus/cm: 178
Paino/kg: 82
Pelipaikka: 1
Yliopisto: University of Calgary (Calgary, Alberta), CAN
Seurat, joita edustanut: Aix-Maurienne (Pro B/FRA II), Forca Lleida (LEB Gold/ESP II), Galitos Barreiro (LPB/POR I), University of Calgary Dinos (CIS, CAN), Garden City Collegiate Gophers (MHSAA, CAN)
Kausi 2019-20 ammattilaisena: 5.
Kausi 2019-20 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.

« Takaisin