Ajankohtaista

Playoff-julkaisu 2024 – Intohimolla Katajaa kannustaen

Teksti: Vili Koski

Kuvat: Miska Korpelainen

Artikkelin tarjoaa Adidas

Kataja Basketin kotipeleissä rumpu ja torvi soivat, kun Alex Mertanen lyö ja puhaltaa tahtia kotijoukkueen puolustaessa. On menossa ylempi loppusarja, kun tätä juttua tehdään ja Kataja Basket on sarjataulukossa kolmantena kuusi pistettä Helsinki Seagullsin ja BC Nokian perässä. Näiden kahden lisäksi Alex nostaa Katajan pahimmiksi kilpakumppaneiksi mestaruuden tavoittelussa Kauhajoen Karhu Basketin ja Salon Vilppaan, mutta muistuttaa myös, että yhtään helppoa vastusta Korisliigassa ei ole vaan ylemmän loppusarjan voittajakin joutuu kohtaamaan yllätysvalmiin joukkueen alemmasta loppusarjasta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Ennen kevään 2024 Pantterijahtia Alex kertoo tämän kauden kohokohdiksi FIBA Europe Cupin ottelut, joista etenkin kotikarsintaturnauksesta on hienot muistot, kun tunnelma Motonet Areenan fanikatsomossa Borås Basketia ja BC Chernomoretsia vastaan oli loistava. Myös Suomen Cup antaa energiaa kannustamiseen talven keskellä, vaikka tänä vuonna menestystä ei Final Four –paikkaa lukuun ottamatta tullutkaan.

Ensimmäisen Korisliiga ottelunsa Alex kävi katsomassa vuonna 2022, tällöin pelattiin Korisliigan välieräsarjaa, ja Kataja Basketilla vastassa oli Salon Vilpas. Motonet Areenan avajaisottelun jälkeen tällä hetkellä 11-vuotias Alex on tuttu näky Motonet Areenan fanikatsomossa Kataja Basketin ottelutapahtumissa. Pääsääntöisesti Alex saapuu peleihin tuntia ennen ottelun alkua ja asettelee rummut, torvet ja kannatusliput oikeille paikoilleen odottamaan pelin alkua. Pelin jälkeen Motonet Areenalta ei myöskään poistuta välittömästi ottelun päätyttyä, vaan Alexin tapoihin kuuluu käydä katsomassa ottelun lehdistötilaisuus. Ottelun lehdistötilaisuuteen kannattajat ovat ehdottomasta tervetulleita paikkojen sallimissa rajoissa.

Alexin kannustuksesta saavat nauttia Kataja Basketin edustuksen ohella myös Kataja Basket Talents ja Kataja Basketin naisjoukkue. Alex toivottaa myös kaikki kannattajat tervetulleiksi Motonet Areenalle kotijoukkueiden tavoitellessa kohti menestystä ja erityisesti fanikatsomossa on tilaa rummuttajille, koska joukkue tarvitsee tukea eritoten kevään Pantterijahdissa. Alexin mielestä on myös hienoa kun kannattajat saavat huomiota joukkueelta, kuten vaikka tapahtui tällä kaudella Tampereella, kun Alexille tuotiin Pyynikillä Pyrinnön toimesta Vuoden vieraskannattaja -tittelillä omistettu kassi, jossa oli sipsiä ja karkkia. Lisäksi Alex KB-rumpuineen sai huomiota sosiaalista mediaa myöden, missä muun muassa kirjoitettiin “Yhden pojan kannattajaryhmä johti Katajan voittoon”.

Koripallosta Alex innostui vuonna 2022 hänen luokkakaverinsa ansiosta. Lisäksi myös koripallosta kertovat Like Mike –elokuvat (Taikatossut 1 ja 2) ovat vauhdittaneet Alexin intohimoa koripalloa kohtaan. Alex pelaa itse Katajan U12-junioreissa ja tällä hetkellä heidän joukkueensa on itäisen i-divisioonan sekasarjan kärjessä. Marraskuussa heidän joukkueensa sijoittui Kouvot-turnauksessa mukavasti viidennelle sijalle ja voittoa Alexin joukkue pääsi juhlimaan toukokuussa 2023 Lauri Markkasen –turnauksessa Jyväskylässä.

Tämän vuoden Kataja Basketin edustusjoukkueesta Alex nostaa suosikkipelaajakseen Vatangoe Donzon, joka edustaa kaudella myös Kataja Basket Talentsia. Instagramin ja Flashscore-tulospalvelun kautta Alex seuraa paljon myös edelliskausien Kataja Basket pelaajien edesottamuksia, joista varsinkin Saksassa pelaavat Camron Reece ja Galin Smith nostetaan isosti esille. Myös Lamonte Turnerin ja Nike Sibanden otteet kiinnostavat.

Pantterijahti on alkanut, joten fanituotemyyntipisteellä on ostettavissa kevään tyylikkäin sininen Playoffs t-paita. Joten tee niin kuin Alex ja pukeudu siniseen näin näytät tukesi katsomossa Kataja Basketille Playoffs-huumassa. Tehdään siis fanikatsomosta väriltään sininen ja samalla koko Motonet Areenasta. Jatkossa jokaisessa Playoff-kotiottelussa yksi onnekas fanikatsomosta voittaa kyseisen t-paidan paitatykistä. Ostamalla numeroidun paikan fanikatsomosta, lisäätte siis mahdollisuutta voittaa Kataja Basketin Playoffs t-paidan. Pantterijahti 2024 on pelaajien ja fanien parasta aikaa kaudesta ja Alex haluaa lähettää Kataja Basketin miehistölle terveiset kevään koitoksiin: “ Tsemppiä loppukauteen, tullaan kannustamaan, ja tuokaa se kolmas Pantteri Joensuuhun ja torilla sen jälkeen juhlat.”

« Takaisin