Divina Seguros Joventut (ESP) - Kataja Basket 75-79 - KatajaBasket.fi

Gamebox: Divina Seguros Joventut (ESP) – Kataja Basket 75-79


Mestarien liigaJoventut Badalona

Kataja yllättää kaikki ja nappaa historiallisen vierasvoiton Espanjan maaperältä. Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan tiistaina Joensuussa.

Ottelusta

Aika ja paikka:
24.9.2017 klo 20, Palau Municipal d´Esports de Badalona, Badalona, Espanja

Pelijaksot:
24-15, 12-19, 23-21, 16-24

Ratkaisu:
Kataja saa kasattua itsensä todella heikon alun jälkeen. Badalona johtaa suurimmillaan 15 pisteellä ja vieraiden tekeminen näyttää sekä aralta että sekavalta. Minuutti minuutilta pelaajat kentällä alkavat löytää toisensa paremmin sekä puolustus- että hyökkäyspäässä ja koko joukkueen itseluottamus kasvaa pienten onnistumisten myötä. Kun etenkin kotimainen kaksikko Tommi HuolilaVesa Mäkäläinen antaa omassa päässä koko ajan kaikkensa, tapahtuu melkoinen yllätys joensuulaisten noustessa jopa voittoon saakka.

Avainpelaaja, Kataja:
Tommi Huolila: 10 pistettä (pelitilanneheitot 2/5, vapaaheitot 6/6)/6 levypalloa/1 menetys/kentän paras +- -luku +16/teholuku 12

Tulee ryminällä vaihdosta kentälle ja jatkaa loppukesällä Universiadeissa Haastajamaajoukkueen riveissä nähtyjä hyviä otteita. Uskomattoman upeaa taistelua 215-senttistä ex-NBA-sentteriä Jerome Jordania (15/8/-11) vastaan. Kaikki 6 upotettua vapaaheittoa on jotain aivan uutta Tommia. Mikäli kyseessä ei ole ”tilastoharha”, tietää parantunut vaparitarkkuus erityisen hyvää miehen tuleville pistekeskiarvoille – ja sitä kautta koko joukkueelle.

Avainpelaaja, Joventut:
Simon Birgander: 12 pistettä (pelitilanneheitot 6/10)/5 levypalloa/1 riisto/3 torjuntaa/+- -luku +4/teholuku 17

Ruotsalaisnuorukainen tiedetään liikkuvaksi, erinomaiseksi heittojen torjujaksi, silti hän pääsee hieman yllättämään. Ellei kaveria sulje kovaa hyökkäyspäässä, on hän ensimmäisenä tippaamassa ohiheittoja sisään. Tulevaisuuden Ruotsi-koripallon supertähti.

Tilastopoimintoja:
Joventut upottaa 16 kolmen pisteen heitostaan vain kolme (19 %). Katajan vastaava tarkkuus on hyvä 7/19 (37 %) ja tässä on yksi suurimmista tilastollisista eroista joukkueiden välillä.

Muuta:
Takamieskaksikko Ilari Seppälä (11/3/1 s./2 men./+5) – Damier Pitts (18/4/5 s./3 men./2 riis./+8) parantaa otteitaan yhdessä muun joukkueen tahtiin. He saavat jälkimmäisellä puoliskolla hyökkäyspään riittävään järjestykseen mikä on melkoinen helpotus myös kotona päivystäville kannattajille.

Laitureista Alex Marzette (11/4/2 s./2 riis./+9) ja Wesley Saunders (11/7/3 s./1 riis./-1) kiemurtelevat komeita koreja tärkeisiin paikkoihin. Myös heidän otteensa ottelun alkupuolella ovat heikohkoja.

Koko preseasonin sivussa ollut Alex Murphy (4/1/-3) pelaa ensimmäisen ottelunsa Kataja-paidassa.

Katajan voitto espanjalaisjoukkueesta europeleissä on suomalaisseuralle kautta aikain toinen, ensimmäinen vieraskentällä. Kohtaamisia on tämän illan jälkeen ollut yhteensä 15.

> Ottelutilasto

Kuvasatoa:
> ChampionsLeague.Basketball

Muualla:
”Kataja takamatkalta voittoon Espanjassa” (Basket.fi)

Seuraava ottelu:
Karsinnan toinen ja ratkaiseva osa pelataan jo tiistaina Joensuussa


Damier Pittsin floater uppoaa. Kuva © ChampionsLeague.Basketball.