Gamebox: Krka Novo Mesto (SLO) – Kataja Basket 76-70


FIBA Europe CupKrka Novo Mesto

Kataja on kolme minuuttia ennen loppua enää pisteen päässä. Sitten iskee epäonneksi väsy ja Krka hakee pari ratkaisevaa irtopalloa plus nostaa muutaman kakkosen liikaa, jolloin Katajan jatkohaaveet alkavat vääjäämättä karista.

Otteluennakko

”Vain voitto pitää Katajan jatkohaaveet elossa – Petri Virtasen mietteet ja kuvagalleria aamuharjoituksista”  (Karjalainen.fi)
”Kataja on Sloveniassa, laukut jäivät matkalle” (Karjalainen.fi)


 

Ottelusta

Pelijaksot:
17-5, 28-22, 10-19, 21-24

Ratkaisu:
Krka tulee heti alusta todella kovaa päälle ja estää tehokkaasti Katajan pelintekemisen. Kun se myös osuu hyvin tuttuihin koreihin ja vieraat taas eivät, repeää ero nopeasti suureksi, jopa yli 20 pisteeseen. Katajalla on hirvittävän iso urakka nousta kuilun partaalta, mutta avainnelikkonsa Rannikko, Scrubb, Wilson, Simpson -täydennettynä loistavasti taistelevalla Tommi Huolilalla– ansiosta se kairaa itsensä väkisin mukaan voittotaisteluun.

Puolustus toimii puoliajan jälkeen parhaimmillaan juuri niin hyvin kuin mitä kauden aikana on nähty ja hyökkäyksessä alkupuolen ”sinne päin” palloa viskonut Simpson alkaa käyttää ”koripalloälyään” siirtyen haastamaan lähemmäs koria. Kun myös Scrubb nostelee alta puoliväkisin nihkeitä kakkosia ja Wilson repii oman pään levyreitä, on Kataja kolme minuuttia ennen loppua enää pisteen päässä. Sitten iskee epäonneksi väsy ja Krka hakee pari ratkaisevaa irtopalloa plus nostaa muutaman kakkosen liikaa, jolloin Katajan jatkohaaveet alkavat vääjäämättä karista. Voittaakseen juuri tänään joensuulaiset tarvitsisivat romuluisia slovenialaisia vastaan edes auttavaa sisäpeliuhkaa mutta se jää valitettavasti nyt vain haaveeksi.

Avainpelaajat:
Krkasta sisäpelaajat Ive Ivanov (16/3/2 s./plus-miinus -luku -2) ja Jure Lalic (18/4/3 s./+-0) ovat odotetun kovia. Molemmilla on hetkensä, jolloin he suorastaan nautiskelevat Katajan kurittamisesta. Ivanov osuu myös kaukaa, Lalic murjoo pinnoja vastustamattomasti pääosin korin alta. Kun myös kolmas iso pelaaja Ziga Dimec (10/4/+4, ei ohiheittoja) on vireessä, alleviivaa tämä Katajan illan työntäyteisyyttä.

Laituri Mirko Mulalic (12/4/2 s./2 riis./+10) laittaa alkupuolella kovia heittoja naruihin, vajoaa sitten näkymättömiin tullakseen loppuhetkillä jälleen kuviin ratkomaan peliä.

Takamiehistä ei Krkan Joensuun-vierailulla nähty Boban Tomicia (2/1/4 s./+5), joka rytmittää joukkueensa karkumatkaa aivan ottelun alussa. Matej Rojc (11/2/4 s./-1) ei häikäise mutta on hänkin ikävä isäntä juuri loppuhetkillä.

Katajasta Rannikko (13/2/8 s./-6) pääsee ennen puoliaikaa hyvin vauhtiin vaikka joukkueen set-hyökkääminen näyttää ”normaalilta” oikeastaan vasta 3. jaksolta lähtien. Roolinsa on iso luonnollisesti myös kirivaiheessa, mutta muutama huili olisi ollut paikallaan, sillä kapteeni on lopussa selvästi erittäin väsynyt. Wilson (14/4/-6) tuskailee heittonsa kanssa koko illan eikä puolustuspelaaminenkaan ole parastaan varsinkaan ensimmäisellä puolikkaalla. Lopussa hän petraa koko joukkueen tapaan työskentelyä omalla korilla.

Simpson (21/10/2 riis./1 tor./-3) ei osu alussa mistään. Hän osoittaa kuitenkin hyvää hyökkäyspään-pelisilmää siirtymällä ratkomaan lähemmäksi koria ja palkintoja mm. vapaaheittojen muodossa alkaa tipahdella. Roolinsa upeassa kirivaiheessa on todella suuri. Scrubbkin (10/10/3 s./3 riis./-3) kairaa kovia kakkosia juuri silloin kun joukkue niitä eniten tarvitsee. Myös hänen kohdallaan tasaisena pysyvä raataminen tuottaa kelpo lopputuloksen.

Sisäpelaajista Carson Desrosiersin (0/3/1 tor./-1) esitys on harmillisen kesy. Hän töytäilee osin kokemattomuuttaan itselleen viisi virhettä vain 9 peliminuutissa. Huolila (7/5/-3) joutuukin tämän vuoksi raatamaan aivan jaksamisensa äärirajoilla ja taidetaan pariin otteeseen mennä ylikin. Suorituksensa puolustuspäässä on kuitenkin kertakaikkisen upeaa taistelua, joka ei jätä kylmäksi.

Muuta:
Katajan heittoprosentit jäävät todella heikoiksi: kakkoset 44 %, kolmoset 23 %. Etenkään jälkimmäinen tarkkuus ei näissä karkeloissa riitä mihinkään.

Nuori Krka-takamies Matic Rebec, joka kohahdutti Joensuussa mm. hurjilla kolmosillaan, ei ole joukkueensa kokoonpanossa.

Tappion myötä Katajalla ei ole enää, kun jäljellä on yksi ottelu, mahdollisuuksia jatkopaikkaan 16 parhaan joukkoon. Viimeisessä jatkolohkomatsissa kohdataan ensi keskiviikkona kotikentällä Maccabi Rand Media, joka häviää tänään Ranskassa 10 pisteellä ASVEL Basketille. Päätösottelulla on merkitystä sekä Maccabin että Krkan kannalta: mikäli Krka kaataisi ASVELin ja Maccabi häviäisi Katajalle, etenisi Krka ranskalaisten kanssa jatkoon. Israelilaiset tulevat siis takuuvarmasti täysillä otteluun.

> Ottelutilasto

Videot:
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Muualla:
”Surkea alku koitui Katajan kohtaloksi” – Tommi Huolilan haastattelu, kuvasatoa (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
Sunnuntaina kotikentällä klo 17 Kobra-Basketia vastaan. Kyseessä on seuraikonimme Eero Oksavan 70-vuotisjuhlaottelu!