Gamebox: Playoffs: BC Nokia – Kataja Basket 75-72


BC Nokia

BC Nokia välieriin voitoin 3-1. Katajan kausi päättyy tähän.

Ottelusta

Pelijaksot:
17-20, 15-7, 19-26, 24-19

Ratkaisu:
Kataja nousee heikon avauspuolikkaan jälkeen kuskin paikalle muuttamalla hyökkäämistään aggressiivisemmaksi. Se alkaa haastaa entistä enemmän kohti koria ja spurttaa parin pallonhallinnan päähän kotijoukkueesta. Illan perisynti on heikko kaukoheittopeli (kolmoset 6/20) ja sen yhdessä Nokian koko ajan parantuvan hyökkäyslevyripelin kanssa voidaan lopulta katsoa olevan syynä siihen ettei isäntien rimpuilua saada lopullisesti taltutettua. He pysyvät koko ajan mukana ja lopulta ottelun sekä koko sarjan ratkaisee Dragan Labovic, jota Kataja ei saa kuriin käytännössä yhtään. Kataja ei saa myöskään käytännössä mitään irti ”perussettipeleistään” vaan hyökkääminen menee yksi vastaan yksi -vääntämiseksi. Sehän sopii Nokialle.

Avainpelaajat:
Labovic (30/8/3 s./teholuku 34/+12) takoo läheltä ja kaukaa pisteitä vastustamattomasti (pelitilanneheitot 10/14). Sarjan MVP.

Eldar Skamo (12/1/teholuku 5/-4) ja Vuk Malidzan (5/7/4 s./1 tor./teholuku 11/+9) ovat terävimmillään loppupuolen tärkeimmillä hetkillä. David Kravishin (4/15/teholuku 9/+4) irtopallotaistelu on sekin Katajan kannalta ikävintä juuri ottelun ratkaisuhetkillä.

Katajasta Tommy Scrubb (26/7/2 riis./teholuku 26/-3) ja Trevis Simpson (21/4/4 s./teholuku 21/-5) pitävät joukkuettaan välillä kahdestaan mukana taistelussa. Herrojen villeimmätkin hyökkäykset tuottavat hienoa tulosta ja luovat uskoa omiin.

Lamayn Wilsonilla (5/14/1 tor./teholuku 10/+3) ja silminnähden puolikuntoisella Teemu Rannikolla (5/1/6 s./teholuku 1/-7) ei sitten heitto osukaan. Kaksikon kakkosten ja kolmosten yhteenlasketun osumatarkkuuden 2/22 taakse voisi mennä, mutta totuus on kuitenkin se, että joukkueella on kaikesta huolimatta riittävästi mahdollisuuksia -nimonomaan puolustamallakin- pitää lopussa taululla ollut vierasjohto.

Tony Easley (9/4/1 tor./teholuku 10/-2) ei valitettavasti niin ikään ole pirteimmillään kauden tärkeimmällä hetkellä.

Muuta:
Kausi päättyy tällä kertaa Korisliiga-historiallisesti, sillä aiemmin ei runkosarjan ykkönen ole pudonnut ensimmäisellä kierroksella kahdeksannelle.

Samalla päättyy myös Petri Virtasen hieno ura. ”Pete” ei ehdi toipua jalkavammaltaan pudotuspelikuntoon.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)

Videot:
> Lehdistötilaisuus (BC Nokia @ YouTube)

Muualla:
”Palloilukevään kovin sensaatio – Nokia lähetti Katajan kesälomille!” (YLE.fi)
Teemu Rannikko: ”Miten sen nyt kauniisti sanoisi?” (YLE.fi)
”Korisliigan puolivälierien suurin yllätys” (Korisliiga.fi)