Gamebox: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket 99-102

Ottelu: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket
Aika: 25.11.2019
Paikka: Pyynikin Palloiluhalli, Tampere
Lopputulos: 99-102 (25-21, 34-23, 21-29, 19-29)

Asetelma:
Kauden toinen kohtaaminen. Kataja voitti ensimmäisen Joensuussa 12. lokakuuta lukemin 88-73. Tuolloin Pyrinnöltä puuttui mm. pelintekijä LJ Rose, joka on nyt mukana. Kataja sen sijaan pelaa ilman flunssaista Fiifi Aidoota sekä jo jonkin aikaa sivussa olleita Aapeli Alasta ja Joni Herralaa.

Ratkaisu:
Katajan tahtotila puolustaa Pyrinnön suurinta asetta, kaukoheittopeliä, on reilu 20 minuuttia täysin kateissa. Isännille syntyy täysin haastamattomia heittopaikkoja aivan liukuhihnalta ja vieraat joutuvat poimimaan palloa sukasta kerta toisensa perään. Viimein, kolmannen jakson puolivälin paikkeilla, saadaan itäsuomalainen sisu kaivettua esiin ilmeisesti jostakin huoltaja-Riutan varustelaukun pohjilta ja pala palalta Kataja kairaa itsensä peliin. Levypallojen hallinta ja hyökkäyspelin rauhoittaminen ovat lopussa ratkaisevissa asemissa.

MVP:
Jarred Ogungbemi-Jackson, Kataja:
(36 peliminuuttia)
23 pistettä (pelitilanneheitot 9/18 (3 pisteen heitot 0/1), vapaaheitot 5/6)
6 levypalloa
6 syöttöä
4 menetystä
2 riistoa
+- -luku +1
teholuku 23

Nostaa tasoaan todella heikon ensimmäisen puolikkaan jälkeen, ottaa lopussa joukkueen reppuselkään pitäen ohjat käsissään. Myös puolustuspeli, monen muun joukkuetoverin akilleen kantapää, on kohtuuhyvällä tasolla.

Tilastopoiminnat:
Pyrintö heittää ottelussa vastustamattomat 35 kolmen pisteen heittoa, joista 18 osuu (51 %). Osku Heinonen (22/1/-12) on loistavalla pelipäällä osuen 6 kertaa 10:stä.

Kataja murskaa Pyrinnön levyreissä 48-24 ja hyökkäyskorilta vieraat repivät 18 palloa.

Muuta:
Brandon Waltersilla (27/9/1 torjunta/+7) on isoja vaikeuksia puolustaa myös kaukana korista viihtyvää BJ Raymondia (23/5/1 torjunta/-2), mutta hyökkäyspäässä sentteri on sitä kovempi mitä pidemmälle ottelu vanhenee.

Nuoret Valtteri Mervola (3/0/+3) – Valtteri Leppänen (11/2/+14) ovat kerrassaan erinomaisia. Leppäsen 11 pistettä on uusi ennätyksensä liigassa.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup päätetään tämän kauden osalta keskiviikkona Joensuussa. Vastustajana on unkarilainen BC Körmend. Ottelu alkaa poikkeukselisesti klo 19.