Gamebox: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket 67-85

Ottelusta

Aika ja paikka:
28.10.2017 klo 17, Pyynikki, Tampere

Lähtötilanne:
Katajalta ovat sivussa pitkäaikaispotilas Alex Murphyn lisäksi Vesa Mäkäläinen, Tommi Huolila ja Alex Marzette. Pyrinnöltäkin puuttuu nimimiehiä, sillä ottelu jää väliin Joonas Cavenilta ja Topias Palmilta.

Pelijaksot:
24-17, 21-20, 13-28, 9-20

Ratkaisu:
Kataja toipuu Pyrinnön kovasta alkurynnistyksestä puoliajalla ja kopista tulee ulos joukkue isolla J:lla. Se alkaa tehdä samaa työtä, jonka tuloksena europelejäkin on tällä kaudella voitettu: puolustaa. Oman korin alusta saadaan tukittua nelikon Tim Williams – Jesse Niemi – Mikael Kauhanen – Atte Perttu voimin ja niinhän siinä usein käy että tällöin myös hyökkäys alkaa toimia. Pyrintö jää kahdella viimeisellä kympillä täysin statistiksi ja se mikä ei sekavalla ottelun alkupuolella näyttänyt olevan mahdollista, toteutuu. Kerta kaikkiaan upea vierasvoitto.

Avainpelaaja, Kataja:
Damier Pitts: 30 minuuttia: 21 pistettä (pelitilanneheitot 9/19, 3 pisteen heitot 3/8, vapaaheitot 0/1)/6 levypalloa/7 syöttöä/3 menetystä/3 riistoa/+- -luku huikea +33/teholuku 21

Alkupuolella muun Katajan tapaan pois rytmistä, puoliajan jälkeen loistava. Syöttää, riistää, rauhoittaa, ratkoo. Vankka johtajakaksikko yhdessä Ilari Seppälän (16/2/4 s.+7) kanssa.

Kirjattua enemmänkin syöttöjä ja riistoja Pitts taituroi, mutta valitettavasti Tampereella ei tänään olla ainakaan livetilanteessa täysin tilanteiden tasalla.

Avainpelaaja, Pyrintö:
Antero Lehto: 32 minuuttia: 14 pistettä (pelitilanneheitot 6/13, 3 pisteen heitot 2/5)/0 levypalloa/0 syöttöä/4 menetystä/1 torjunta/+- -luku -18/teholuku 14

Kuten todettua Pyrintö romahtaa jälkimmäisellä 20-minuuttisella lähes täysin. Lehto on kotijoukkueesta kenties ainoa, jonka tekemisissä on edes ripaus sitä samaa vaarallisuutta kuin hyvällä alkupuolikkaalla eikä hän aivan katoa kuvasta – toisin kuin joukkueen muut syömähampaat.

Tilastopoimintoja:
Levypallot kirjataan Katajalle 39-29 ja vieraat repivät hyökkäyskorilta peräti 12 irtopalloa. Myös syöttötilasto tukee (puutteellisenakin) vieraiden parempaa pallonkäsittelyä: peräti 5-17.

Muuta:
Edellä puolustuspelistään kehutut Mikael Kauhanen (4/5/2 tor./-11), Atte Perttu (3/0/1 riis./+5), Jesse Niemi (3/0/3 s./1 riis./+8) ja Tim Williams (8/7/1 s./1 tor./+31) saavat myös tilastollisesti hyvää aikaan. Williamsin plusmiinus-luku +31 on komea.

Coach Greg Gibson käyttää reippaasti avainmiesten osalta kovin vajaata penkkiään ja tänään myös Emil Djeenin (3/4/+-0) rooli takakentän pelureiden lepuuttajana nousee korkeaan arvoon.

Laituri Wesley Saunders (22/5/2 riis./+7) on jälleen itse varmuus ja monipuolisuudessaan pelaaja, jollaista jokainen joukkue kaipaa.