Gamebox: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket 109-105 ja.


Pyrintö

Ottelusta

Kataja kärsii äärimmäisen pahanmakuisen jatkoaikatappion. Vaikka joukkue on ensimmäiset 20 minuuttia erinomainen ja nousee vielä päätösjaksolla kuopasta, jonne tippuu 3. kympillä, nähdään Pyynikillä liikaa omia, hyviä suorituksia seuraavia heikkoja hetkiä ja lopulta ne maksavat sarjapisteet.

Pettymyksen takana voidaan nähdä hyvä valmistautuminen, jolla on etsitty mm. Pyrinnön 1-3-1 -paikkapuolustuksen aukkokohdat, ja ajoittain upeaa pelisuunnitelman toteuttamista koko joukkueen voimin.

Kaikki kentällä käyvät pelaajat antavat kaikkensa eikä yritystä puutu missään vaiheessa. Tilastollisesti joukkueen ykkönen on kapteeni Jamar Wilson (30/6/5 syöttöä/+3), joka loukkaa nilkkaansa eikä kykene pelaamaan ottelua loppuun. Toiseksi tehokkain on aina varma Rashard Odomes (15/9/4 syöttöä/2 riistoa/-7). Phil Fayne (13/10/2 syöttöä/+4) repii peräti kahdeksan hyökkäyslevypalloa.

Dantez Walton (18/7/3 syöttöä/-1) ja Aapeli Alanen (15/4/6 syöttöä/2 riistoa/-9) ovat suuressa roolissa, kun Kataja nousee jatkoajalle. Walton tosin häviää ennen varsinaisen peliajan päättymistä tietyllä tapaa ratkaisevan levypallotaistelun Korisliigan pisteykköselle Marcus Lewisille (13/6/8 syöttöä), mutta puolustuksekseen on sanottava, että Lewisin käsien käyttö tilanteessa on vähintäänkin videokelauksen arvoinen.

Loukkaantumisesta toipunut Niko Mattila (6/2/6 syöttöä/2 riistoa/+1) nousee esiin etenkin puolustuspään taistelunsa ansiosta.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)
> Ottelun huippuhetket (Ruutu.fi)