Gamebox: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 74-85


Vilpas

Vilpas antaa silminnähden väsyneelle Katajalle ikään kuin tasoitusta, sillä sen neljästä ulkomaalaisvahvistuksesta kaksi on Salohallissa aika lailla kuutamolla.

Ottelusta

Pelijaksot:
19-22, 19-20, 19-20, 17-23

Ratkaisu:
Vilpas antaa silminnähden väsyneelle Katajalle ikään kuin tasoitusta, sillä sen neljästä ulkomaalaisvahvistuksesta kaksi on Salohallissa aika lailla kuutamolla. Kotijoukkueella olisi ilman tätä tosiasiaa tällä kertaa periaatteessa kaikki mahdollisuudet laittaa 17 ottelun mittainen Katajalle kärsittyjen tappioiden putki poikki varsinkin, kun yksi Katajan suurimmista syömähampaista, Lamayn Wilson, ajautuu heti alussa virhevaikeuksiin. Vilpas kuitenkin hermoilee sortuen yksinyrittämiseen ja pallonmenetyksiin (ottelussa yhteensä 18) ja rutinoidumpi joensuulaisjoukkue pysyy kuin pysyykin loppuun saakka kuskin paikalla.

Avainpelaajat:
Teemu Rannikko (26/3/7 s./2 menetystä/teholuku kentän paras 30/plus-miinus -luku +5/30 min) näyttää erinomaisuuttaan tällä kertaa pisteiden teon myötä. 11 kolmen pisteen heitostaan kuusi osuu (55 %). Seitsemän syöttöä olisi kenelle tahansa muulle takamiehelle loistava lukema – tänään vastaava määrä alleviivaa kuitenkin ”vain” koko joukkueen vireystilaa: liikettä ei ole totuttuun tapaan, jolloin syöttöjäkään ei ole jaettavaksi.

Myös Trevis Simpson (21/3/teholuku 11/+1/30 min) tähtäilee rennosti Salohallin joskus vaikeiksikin sanottuihin koreihin. Heittoprosenttinsa ei tosin nouse kauhean korkealle (pelitilanneheitot 8/18), mutta hänen otteissaan ei koettu rasitus matkustamisineen hirveästi näy. Sen sijaan kolmas avainmies, Wilson (3/1/-7/13 min), ei ehdi päästä peliin kunnolla kiinni, kun vihellykset ovat jo saatelleet hänet ensi kertaa penkin puolelle. Lopulta valittu tuomarilinja pilaa loputkin ottelustaan.

Toinen alisuorittaja on sentteri Carson Desrosiers (5/7/1 tor./teholuku 8/-3/16 min), jonka ujostelu hyökkäyspäässä on jopa ennennäkemätöntä. Kollega Tommi Huolila (8/4/1 tor./teholuku 11/kentän paras plus-miinus -luku, +14/24 min) rymistelee jälleen kerran huomattavasti tehokkaammin.

Huolilan kanssa työn sankareihin ns. haalariosastolla kuuluvat Tommy Scrubb (8/9/3 s./teholuku 13/+6/28 min), Petri Virtanen (8/2/teholuku 6/+6/10 min), Jesse Niemi (0/3/teholuku 4/+10/13 min) ja etenkin Atte Perttu (3/2/teholuku 3/+13/27 min), jonka panos joukkueelle on tänään -Huolilan tapaan- erityisen merkittävä. Virtanen joutuu sivuun ennen aikojaan lievän keskivartalovamman vuoksi minkä johdosta Rannikko pelaa aavistuksen enemmän kuin mitä on alun perin suunniteltu.

Vilppaan peli nojaa kolmikon Moneya Pratt (20/12/2 riis./1 tor./teholuku sama kuin Rannikolla, 30/-4) – Juho Nenonen (20/3/teholuku 14/-4) – Doug Wiggins (17/8/6 s./5 menetystä/2 riis./2 tor./teholuku 14/-8) onnistumisiin. He ottavat isäntien pelitilanneheitoista peräti 65 % (39/60). Muilta ei tulitukea juuri tule ja etenkin vahvistuksiksi hankitut Cavell Johnson (4/5/2 tor./teholuku 4/-9) ja Austin Dufault (4/5/teholuku -2/-9) eivät juuri hurraahuutoja ansaitse.

Ilmari Kallio (5/1/teholuku 6/+6) tekee hurjan määrän työtä Rannikon kanssa ja ansaitsee tunnustuksen yrityksestään.

Muuta:
Katajan 14 koriin johtanutta syöttöä on joukkueen toiseksi pienin määrä tällä kaudella ja kertoo hyvin vallitsevasta vireystilasta.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Vilpas-TV @ YouTube)

Muualla:
”Katajalla tuttuja ja uusia ratkaisijoita” (Karjalainen.fi)
”Teemu Rannikko oli liikaa Vilppaalle” (SSS.fi)

Seuraava ottelu:
KTP saa sangen nopeasti revanssimahdollisuuden vajaa viikko sitten kärsimälleen kotitappiolle, kun se saapuu maanantaina LähiTapiola Areenalle.