Gamebox: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 73-81

Vilpas

Kun Kataja saa toisella jaksolla ns. jalkansa bussista, pääsee se pyörittämään hyökkäyspeliään parhailla avuillaan, Teemu Rannikon rytmittämänä. Tämä, tiivistyvä puolustus ja hyvä levypallopeli, jota liidaa komeasti 16:lla Carson Desrosiers, takaavat turvallisen olotilan aina päätösjakson puoliväliin.

Ottelusta

Pelijaksot:
22-16, 16-29, 18-22, 17-14

Ratkaisu:
Kun Kataja saa toisella jaksolla ns. jalkansa bussista, pääsee se pyörittämään hyökkäyspeliään parhailla avuillaan, Teemu Rannikon rytmittämänä. Tämä, tiivistyvä puolustus ja hyvä levypallopeli (irtopallot kaikkiaan 38-46 Katajalle), jota liidaa komeasti 16:lla Carson Desrosiers, takaavat turvallisen olotilan (johto parhaimmillaan 15 pistettä) aina päätösjakson puoliväliin. Peräti viisi menetystä lyhyen ajan sisään antaa Vikingsille avaimia käteen 59-71 -johdon kaventuessa 69-71:een. Lopulta joensuulaiset käyttävät fiksusti muutaman yksi vastaan yksi -tilanteen sekä osuvat kaukoheitoissaan eikä kotijoukkue kykene näihin enää vastaamaan.

Avainpelaajat:
Rannikko (15/4/9 s./kentän paras teholuku, 20/plus-miinus -luku +4) ja Desrosiers (6/16/4 s./teholuku 16/kentän paras plus-miinus -luku, +15) ovat tänään vierasvoiton takuunimet. Kapteeni pyörittää kotijoukkueen useaan otteeseen sekaisin huikeilla oivalluksillaan – myös ainakin osa Salohallin yleisöstä kohisee ihastuksesta. Sentteri Desrosiers ei onnistu heittopelissään (kakkoset vain 1/8), mutta paikkaa tätä vähintäänkin riittävästi preesensillään oman korin alla sekä jakelemalla peräti neljä koriin johtanutta syöttöä. Tärkeytensä joukkueelle näkyy myös hurjassa plus-miinus -luvussaan. Lamayn Wilsonin (20/5/2 s./1 tor./teholuku 16/+3) iltaa synkentää kuusi menetystä, joista hieman liian monta nähdään ratkaisuhetkillä. Konkari osoittaa kuitenkin kylmähermoisuutensa laittamalla tärkeän heiton pohjaan 2,5 minuuttia ennen loppua (tilanteeksi 71-76). Trevis Simpson (15/8/teholuku 16/+4) niittaa minuutti ennen loppua kakkosellaan matsin lopullisesti pakettiin (johto kasvaa 71-78:aan).

Viikingeistä erottuvat sisäpelaajat Cavell Johnson (12/12/1 tor./teholuku 19/-13) ja Austin Dufault (12/7/3 s./3 riis./teholuku 18/-10), joiden aktiivisuus tuottaa vaikeuksia vieraille. Myös laituri Darryl Partin (19/2/3 s./teholuku 18/-4) pelaa vahvan ottelun. Ex-Kataja Juho Nenonen (12/8/teholuku 13/+7) väläyttelee heittokättään, rymistelee totutusti ja on hyvä myös levyreissä. Sen sijaan ensimmäiset neljä ottelua joukkueen pistetykkinä 20:n keskiarvolla häärinyt takamies Doug Wiggins (9/2/4 s./2 riis./-3) jää kauas parhaasta tasostaan. 16 pelitilanneheitoistaan nimittäin osuu vain kaksi (kolmoset 0/4) ja esim. päätösjakson tärkeillä hetkillä hän pääsee sihtaamaan pari aika lailla vapaata kolmosta ilman tulosta.

Muuta:
Kataja on voittanut Salossa nyt seitsemän kertaa peräkkäin. Kun kotiottelutkin huomioidaan, on voittoputki Vilpasta vastaan 15 ottelun mittainen. Edellinen tappio koettiin kaudella 2011-12.