Gamebox: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 97-65


Vilpas

Ottelusta

Ottelu: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket
Aika: 16.11.2019
Paikka: Salohalli
Lopputulos: 97-65 (24-18, 21-18, 21-17, 31-12)

Asetelma:
Kahden poikkeuksellisen vajaalla rosterilla peliin joutuvan joukkueen kohtaaminen. Katajalta Earvin Morris ei ole vielä pelikelpoinen ja hänen ohellaan sivussa ovat loukkaantuneet Jarekious Bradley, Aapeli Alanen sekä harmillisesti tuoreimpana tapauksena myös Joni Herrala.

Kauden avauskohtaamisessa Vilpas haki pisteet Joensuusta lukemin 78-76.

Ratkaisu:
Vilpas hallitsee ottelun rytmittämisen Katajaa paremmin ja vieraat joutuvat nopeasti takaa-ajajiksi. Piste-ero pysyy pitkään siedettävänä, mutta Vilppaan aktiivinen puolustuspeli sekä Katajan usea täysin turha pallonmenetys ja heikko vapaaheittopeli pudottaa joensuulaiset lopulta liian pitkäksi osoittautuvalle takamatkalle.

MVP:
Henri Kantonen, Vilpas: (32 peliminuuttia) 19 pistettä (pelitilanneheitot 7/11 (3 pisteen heitot 5/9))/9 levypalloa/8 syöttöä/4 menetystä/2 riistoa/+- -luku +21/teholuku 30

Pääsarjan piste-ennätystään sivuava takamies-laituri on tehnyt pitkin kuluvaa kautta paljon asioita ns. oikein. Monipuolinen pelaaminen jatkuu myös tänään etenkin ottelun alkupuolikkaalla, jolloin loppuun asti kestävää piste-eroa paalutetaan.

Tilastopoiminta:
Vilppaan parempi hyökkääminen näkyy mm. koriin johtaneissa syötöissä, jotka kirjataan isännille 21-13. Se tekee korin alta 32 pistettä Katajan 20 vastaan ja myös tämä on yksi ottelun ratkaisuista.

Katajan 15 vapaaheitosta vain 8 osuu (53 %).

Muuta:
17-vuotias Valtteri Mervola (3/0/2 syöttöä/ei menetyksiä/1 riisto/-21) pelaa lyhyen pääsarjauransa suurimmat minuutit (21) ja onnistuu erittäin hyvin.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Vilpas @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Pakkovoiton metsästys FIBA Europe Cupissa jatkuu keskiviikkona Joensuussa, jolloin vastustajaksi saapuu Katajalle tähän mennessä voittamaton Tanskan koripalloylpeys Bakken Bears.