Gamebox: Vilpas Vikings Salo – Kataja Basket 87-97


Vilpas

Ottelusta

Ottelu: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket
Aika: 15.12.2018
Paikka: Salohalli
Lopputulos: 87-97 (21-31, 25-24, 21-18, 20-24)

Asetelma:
Sarjakärki Vilpas (pelattuna 15 liigaottelua) etenee 14 ottelun voittoputkessa. Kotikentällään se on juhlinut runkosarjapisteitä peräti 32 kertaa peräjälkeen. Katajan (9 liigaottelua) liikehdintä on ollut viime aikoina tahmeaa. Peli on ollut takkuista ja juuri nyt itseluottamusta koetellaan. Saloon joukkue saapuu pitkältä Venäjän-reissulta, joka venähti reilusti alkuperäissuunniteltua pidemmäksi.

Ratkaisu:
Kuten Daniel Mullings (20/11) pelinjälkeisessä Elisa Viihde -haastattelussa toteaa, pitkä junamatka Saratovista Moskovaan yhdisti joukkuetta ennenkokemattomalla tavalla. Salossa ryhmä on yhtenäinen ja väsymyksestä huolimatta se pystyy iskemään suurella energialla heti lähdöstä. Vilpas taivuttaa Katajaa kohti siltaa, mutta yhdessä vaiheessa yli 20:ssa käynyt vierasjohto taittuu vain hetkeksi (3. jaksolla tasatilanne 67-67). Kaiken kaikkiaan Kataja näyttää tänään ensi kertaa myös liigaparketilla siltä joukkueelta, joka on napsinut kauden aikana muutaman erityisen maukkaan europelivoiton: taistelua, kannustusta, malttia, onnistumisia.

Avainpelaaja, Kataja:
Topias Palmi: (34 peliminuuttia) 38 pistettä (pelitilanneheitot 12/21 (3 pisteen heitot 6/12), vapaaheitot 8/8)/8 levypalloa/2 menetystä/1 riisto/+- –
luku +10/teholuku kentän paras, 36

Susijengi-peluri on esittänyt aggressiivista hyökkäämistä koko kauden ja tältä tilastorivinsä näyttää, kun asiat loksahtelevat kohdilleen. Pyrintö-kasvatti on alusta loppuun kuumana kuin se kuuluisa hellankoukku. 38 pistettä on uusi Korisliigan piste-ennätyksensä ja meneillään olevan sarjakauden kovin noteeraus.

Kataja-historiassa Palmi on neljäs pelaaja, joka yltää liigaottelussa vähintään 38 pisteeseen. Muut ovat Cheyenne Jones (ennätys: 50), Leon Huff (46) ja nykyinen apuvalmentaja Petri Virtanen (38).

Avainpelaaja, Vilpas:
Aatu Kivimäki: (22 peliminuuttia) 23 pistettä (pelitilanneheitot 9/11 (3 pisteen heitot 5/7)/2 levypalloa/1 syöttö/1 menetys/+- -luku 0/teholuku joukkueensa paras, 24

Karkkilan Urheilijoiden kasvatti on Palmin tapaan erinomaisessa vireessä. Piskuinen takamies tulee peliin penkiltä ja käynnistää kovilla heitoillaan Vilppaan kirin. Kivimäki menee kausi kaudelta aimoharppauksin eteenpäin urallaan, tänään palkintona on hänellekin uusi piste-ennätys.

Tilastopoimintoja:
Kataja hallitsee levypallopeliä kahdeksan hyökkäyslevyriä repivän Mullingsin johdolla ja klaaraa tämän osa-alueen 39-29.

Muuta:
Tommi Huolila (6/4/2 torjuntaa/-3) ja Joni Herrala (2/3/+12) raatavat erityismaininnan arvoisesti ja ilahduttavaa on myös hurjan plusmiinuslukeman +28 kirjauttavan Samuli Vanttajan (5/2) pikku hiljaa tapahtuva paluu kohti täyttä pelikuntoa.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Vilpas @ YouTube)

Muualla:
”Topias Palmin unelmailta katkaisi Vilppaan 675 päivän kotivoittoputken runkosarjassa” (SSS.fi)

Seuraava ottelu:
Tiistaina kotikentällä, jossa nähdään tähän mennessä voitosta voittoon FIBA Europe Cupia pelannut tanskalaisvieras Bakken Bears.