Gamebox: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 96-78


Vilpas

Ottelusta

Aika ja paikka:
3.12.2017 klo 17, Salohalli, Salo

Lähtötilanne:
Kataja pelasi eilen Uudessakaupungissa ja matkaa Salosta seuraavaksi kohti Montenegroa. Alex Marzette palasi kokoonpanoon Korihait-ottelussa, mutta huilaa tänään ja paikkansa ottaa Daniel Bejarano. Vesa Mäkäläinen ja Alex Murphy ovat kotona Joensuussa; jälkimmäistä odotellaan mukaan kekkereihin kenties jo ensi viikon lopulla.

Sarjakärki Vilpas taipui keskiviikkona Kauhajoella 73-85. Joukkueen kokoonpanossa nähdään tänään lähes koko alkukauden sivussa ollut Matias Ojala. Myös sarjan levypallokuningas Aaron Jones palaa kentille parin viikon poissaolon jälkeen. Mikko Koivisto sen sijaan puuttuu (ylävartalovamma).

Kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin lokakuussa Joensuussa ja pisteet lähtivät Vilpas Vikingsin matkaan lukemin 84-81.

Pelijaksot:
23-17, 24-28, 23-17, 26-16

Ratkaisu:
Kataja ei löydä lääkkeitä isäntien hallittuihin -mutta toisaalta takuuvarmasti scoutattuihin- leikkauspeleihin eikä kovuuteen levypallotaistelussa. Joukkue roikkuu joten kuten pelissä mukana puoliaikaan saakka, mutta Vilppaan kyetessä pitämään tasonsa yllä käytännössä koko ottelun ajan tulee noutaja vääjäämättä. Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että salolaisten hyökkäyspeli on ns. uomissaan. Meillä riittää edelleen töitä, jotta hyökkäys ei ajautuisi liian usein pompotteluksi mies miestä vastaan.

Avainpelaaja, Kataja:
Damier Pitts: (30 minuuttia) 15 pistettä (pelitilanneheitot 6/16, 3 pisteen heitot 1/5, vapaaheitot 2/3)/3 levypalloa/3 syöttöä/2 riistoa/2 menetystä/+- -luku -17/teholuku 10

Tänään ei nähdä parasta Pittsiä, ei lähimainkaan, mutta syntymäpäiväänsä viettävä takamies erottuu silti ennen kaikkea hyvän asenteensa ansiosta – sarjapisteiden lisäksi nyt käydään myös henkistä taistelua. Pitts ei anna tuumaakaan periksi, kouluttaa siinä sivussa vastustajaa muutaman kerran näyttävästi.

Avainpelaaja, Vilpas:
Teemu Rannikko: (29 minuuttia) 11 pistettä (pelitilanneheitot 5/10, 3 pisteen heitot 0/4, vapaaheitot 1/2)/2 levypalloa/9 syöttöä/2 menetystä/+- -luku +15/teholuku 14

Osoittaa jälleen kerran olevansa tämän sarjan MVP. Jo olemuksensa tuo Vilppaan takalinjoille luvalla sanoen aivan erinäköisen tasapainon kuin vastustajalla. Teot puhuvat tietysti puolestaan: tänään akseli Rannikko – Aaron Jones (29/12/2 tor./+16/teholuku 42) käytännössä voittaa ottelun. Sivuhuomiona mainittakoon, että ”Taikurista” tulee pian Korisliigan syöttötilastoykkönen ohi Damon Williamsin ja kun ynnää hänen ottelukohtaisen keskiarvonsa, on senkin puolesta helppo todeta, että todistamme parhaillaan (edelleen!) yhden kaikkien aikojen suomalaisurheilijan edesottamuksia.

Tilastopoimintoja:
Vilpas voittaa levypallot 46-33.

Kumpikin joukkue takeltelee kolmosissaan, mutta kakkosissa kotijoukkue on todella tarkkana: 31/44 (70 %). Kataja osuu vastaavasti ”ihan ok” 24/48 (50 %), mutta vapaaheitot sen sijaan menevät aika lailla kiville: 12/21 (57 %).

Muuta:
Takamies Johnathan Jordan (26/6/+7) on Rannikon ja Jonesin ohella äärimmäisen vaikea pideltävä.

Kataja on Pittsin jälkeen melko hajuton ja mauton. Tilastojen tarkastelun sijaan on mielenkiintoisempaa miettiä kuinka miesten ja pallon liike saataisiin kohtaamaan nähtyä paremmin. Mäkäläisen poissaolo rassaa etenkin puolustuspäässä ja on myös selvää, että Alex Murphy tarvitaan mahdollisimman nopeasti mukaan – jatkuva tasoituksen antaminen väsyttää varmasti sekä joukkuetta että sen kannattajia.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Muualla:
”Vilppaan tähtitrio Jones, Jordan ja Rannikko kotivoiton arkkitehteinä” (SSS.fi)

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup -alkulohkon voitto ratkaistaan keskiviikkona Montenegrossa Mornar Barin vieraana.