Gamebox: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 87-93


Vilpas

Ottelusta

Pelijaksot:
21-25, 22-19, 19-23, 25-26

Ratkaisu:
Jos säikäytti Korihait perjantai-iltana ”in-your-face” -otteillaan ja -asenteellaan, ei Vilpas onnistu horjuttamaan väsynyttä joensuulaisryhmää aivan samalla lailla. Toki ”takuumiesten” Teemu Rannikon ja Joey Kingin paluulla kokoonpanoon (Nino Johnson huilaa) on oma merkityksensä ja koko joukkue suhtautuu sarjan kärjessä pelaaviin isäntiin alusta lähtien riittävällä vakavuudella. Vieraiden peliä koko kauden seuranneet näkevät tämänhetkisessä tekemisessä varmasti monta huolenaihetta, mutta tässä ja nyt tärkeintä on kaksi sarjapistettä ilman loukkaantumisia – ja tämän tultua todetuksi on syytä toivoa että aivan lopussa jalkaansa satuttanut Vesa Mäkäläinen selviää säikähdyksellä.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: 24 minuuttia, 7 pistettä (pelitilanneheitot 2/4)/3 levypalloa/6 syöttöä/1 riisto/teholuku 10/plus-miinus -luku +6.

Pitää rauhallisuudellaan Katajan hyökkäyspelin kasassa tuuratessaan virhevaikeuksiin ajatutunutta Teemu Rannikkoa. Parantaa muun joukkueen tapaan rutkasti eilisestä Korihait-katastrofista. Miinusta ainoastaan muutamasta pakottamattomasta menetyksestä.

Avainpelaaja, Vilpas:
Al´lonzo Coleman: 35 minuuttia, 27 pistettä (pelitilanneheitot 10/15, vapaaheitot 7/11)/10 levypalloa/2 syöttöä/3 riistoa/7 kertaa rikottu/teholuku kentän paras, 29/plus-miinus -luku -4.

Eilen Katajaa kuritti pieni suuri mies Vesa-Pekka Laine. Tänään sisäpelaaja Coleman on suurimman osan kentälläoloajastaan liian vahva ja taitava puolustajilleen.

Tilastopoimintoja:
Kataja häviää illasta toiseen lukuisia tilanteita omalla korilla on kyse sitten mies vastaan mies -puolustamisesta tai irtopallotaistelusta. Tänään vastustajalle kirjataan mm. 12 hyökkäyslevypalloa. On selvää, että tähän on saatava muutos, tavalla tai toisella.

> Ottelutilasto

Videot:
> Lehdistötilaisuus

Muualla:
”Kataja katkaisi Vilppaan kotiputken” (VilpasVikings.fi)
”Katajan hurja heittopäivä oli liikaa Vilppaalle” (SSS.fi)

Seuraava ottelu:
Mestarien Liiga jatkuu keskiviikkona Joensuussa, jolloin vastaan asettuu yksi tämän vuosituhannen parhaista ranskalaisjoukkueista, Le Mans Sarthe Basket.