Gamebox: KTP-Basket Kotka – Kataja Basket 86-83


KTP

Otteluennakko

”Kaikki huusi että terveisiä Kotkasta
Siellä kunnon kundia ei päähän potkasta.”

Junnu Vainio lauloi nuo sanat ja tänään toteutetaan tuota. Kotkassa meitä ei tänään potkita.

Tänään siis ylemmän jatkosarjan avaus KTP:n vieraana. Runkosarjan avauksesta jäi jotain hampaankoloon ja nyt se korjataan. Hirvosen Tumppi palaa ryhmään mukaan ja tuo varmasti monenlaista päänvaivaa kotkalaisille. Meillä kaikki muutkin kunnossa. Cam ja Robin tosin Talentsin mukana.

Jos Kotkan ryhmästä pitäisi pari pelaajaa nostaa esiin, niin nostaisin kaksi Brandonia. Herrat Tabb ja Sly ovat aina vaarallisia. Koutseilla kuitenkin on kikkapusseissaan keinoja em. herrojen jarruttamiseen. Korvanappiini sain eilen tiedon, että Joona ”Jonttu” Lehtoranta ei pelaa. Aika näyttää mikä merkitys sillä on Kotkan pelinrakentamiseen. Slyn minuutteja ei välttämättä ihan älyttömästi pysty kasvattamaan.

Virallinen kisakatsomo on tänään Jet Set Bar. Jos et ole vielä maistanut Unison Brewing Companyn panemaa Kataja Basket luomu Pilsiä, nyt siihen olisi oiva mahdollisuus. Maistelun lomassa muistakaa kannustaa, me kuullaan kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: KTP-Basket – Kataja Basket / Korisliigan Ylemmän jatkosarjan ottelu 1/10
Aika ja paikka: 27.1.2023, Steveco Areena, Kotka
Lopputulos: 86-83 (22-20, 27-19, 19-21, 18-23)

Ratkaisu: Kataja ei saa pelin alkuun sellaista latausta joka vieraskentällä vaadittaisiin. KTP ja etenkin Brandon Tabb (21 pistettä, 3 p. heitot 4/8) pääsee nopeasti ns. kuumaksi ja juuri hänestä joukkue taatusti puhui ennen ottelua. Samaan aikaan oma hyökkäys tökkii turhine menetyksineen. Silloin kun peliväline saadaan koriraudan lähelle, ei onnikaan ole myötä – edes vapaaheittoviivalle pääsyn muodossa. KTP sen sijaan saa koettaa avauspuolikkaalla yhtä häiriötöntä pisteheittoa peräti 17 kertaa. Toisella puolikkaalla Katajan toteuttaminen paranee, mutta isännät jatkavat kovaa tarkkuuttaan kolmoskaaren takaa eikä vieraiden liike puolustuspäässä viimeisten minuuttien hurjasta rynnistyksestä huolimatta sittenkään aivan riitä.

Tehomiehet:
Kataja: Lamonte Turner, teholuku 21 (20/4/5 syöttöä/2 menetystä / pelitilanneheitot 9/15, vapaaheitot 2/2)
KTP: Jordan Giles, teholuku 23 (18/5/5 syöttöä/1 menetys/3 riistoa / pelitilanneheitot 6/12, vapaaheitot 4/5)

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu: Kataja Basket – Helsinki Seagulls Motonet Areenalla la 4.2. klo 17