Gamebox: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 85-81


Vilpas

Otteluennakko

”VIERASVOITON HAKUUN”

Katajan Korisliiga-taival jatkuu tänään keskiviikkona ylemmän jatkosarjan ottelulla Salossa. Tärkeä ottelu, josta pisteet nappaamalla saataisiin kiskottua eroa sarjataulukossa takana oleviin ja kotietu pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella olisi askeleen lähempänä.

Ajeltiin jo eilen Joensuusta suoraan Lohjalle Kisakallion urheiluopistolle. No joo, suoraan ja suoraan… pari pientä muuttujaa matkalla kyllä oli, muttä perille päästiin. Aamupäivästä pelipäivän perinteinen heittokisa Susi Training Centerissä ja jonkin verran käydään läpi kuvioita, niin omia kuin vastustajankin.

Vilppaan kuvioihin perehtyessä on välillä ollut tunne kuin 1982 presidentinvaalien ääntenlaskennassa. Koivisto, Koivisto, Koivisto… jne. Fakta on, että Koivisto, siis Mikko Koivisto, on Liigan paras heittäjä ja hänen puolustamiseensa on panostettava. Toki Vilppaalla on monta muutakin pelimiestä ja kokoonpanossa myös meille pari uuttakin kasvoa, nimittäin Ira Lee ja Remy Abell. Abell on sinänsä tuttu, koska pelasi jokunen vuosi sitten Seagullsien riveissä. Tutuista kasvoista seurattaviin kuuluu Juho ”Nepo” Nenonen. Kiva kaveri omassa joukkueessa, mutta ei niin kiva vastustajan riveissä.

Tänään virallinen kisakatsomo on järjestyksestä poiketen Jet Set Bar (seuraavan vierasmatsin kisastudio myös Jetissä). Sinne vaan Kataja Community -hengessä katsomaan peliä yhdessä. Uskoisin, että isolla porukalla peliä on mukavampi katsoa kuin yksin. Pallo joka tapauksessa nousee päätuomarin toimesta ilmaan klo 18.30, ja nostakaa samalla Kataja-oluet meille. Cheers!

Muistakaahan kannustaa isoon äänen. Salo on Joensuusta katsoen aika sivussa, mutta me kuullaan kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket / Korisliigan Ylemmän jatkosarjan ottelu 4/10
Aika ja paikka: 15.2.2023, Salohalli, Salo
Lopputulos: 85-81 (15-27, 26-16, 20-18, 24-20)

Ratkaisu: Kataja ei kestä muutaman avainpelaajansa poikkeuksellisen tehotonta iltaa. Kun nelikko Hirvonen (6/2/5 syöttöä/3 riistoa/4 menetystä/teholuku 2), Smith (4/6/4 menetystä/teholuku 6), Turner (19/1/2 syöttöä/teholuku 8) ja Hollis-Jefferson (4/9/3 syöttöä/3 torjuntaa/teholuku 12) eivät saa itsestään irti kuin maksimissaan sen kuuluisan 80 %, jää koko joukkueen panos piippuun. Harmi, sillä itseään etsivä ja epävarma mutta Katajan heikkoudet tunnistettuaan voiton väkisin taisteleva Vilpas olisi nyt jos koskaan ollut kukistettavissa myös vieraskentällä. Tilanne, jossa Perttu Blomgren torjuu Turnerin reilu minuutti ennen loppua on paitsi lopullinen ratkaisu myös valitettavan hyvä kuva Katajan tästä peli-illasta.

Tehomiehet:
Kataja: Amanze Egekeze, teholuku 30 (25/11/2 menetystä/1 riisto / pelitilanneheitot 9/14, vapaaheitot 1/1)
Vilpas: Quentin Goodin, teholuku 22 (19/3/6 syöttöä/1 menetys/1 riisto / pelitilanneheitot 7/11, vapaaheitot 4/6)

Muuta: Ottelu on Petri Virtasen Kataja Basket -päävalmentajauran sadas.

Kataja on nyt hävinnyt Salohallissa murheelliset 10 kertaa peräjälkeen. Edellinen voitto otettiin yli neljä vuotta sitten, joulukuussa 2018.

> Ottelutilasto

> Sarjataulukko

Seuraava ottelu: La 18.2. klo 15 Kataja Basket – KTP-Basket