Gamebox: BC Nokia – Kataja Basket 85-79


BC Nokia

Puolivälieräsarja on BC Nokialle 2-0. Välieräpaikka on katkolla sille tiistaina Joensuussa.

Otteluennakko

”Mentaalikoutsi lähti viemään Katajaa kohti Nokiaa” (Heili.fi)


 

Ottelusta

Pelijaksot:
25-21, 15-18, 18-20, 27-20

Ratkaisu:
Kuten Nokia-coach Oliver Vidin ottelun jälkeen toteaa, tässä sarjassa pelataan korkealla tasolla, ”kansainvälistä koripalloa”. Katajan kannalta on valitettavaa, että joukkueista juuri Nokia on saanut pakettinsa niin hurjaan iskuun, että se johtaa jo voitoin 2-0.

Ensimmäiseen kohtaamiseen verrattaessa mikään ei ole juuri muuttunut: Nokia ottaa Katajan hyökkäyksestä suurimman osan vieraiden ”omia juttuja” pois, hyökkäyspäässä se pilkkoo joensuulaispuolustusta palloscreeneillä, joissa tapahtuvien (suunniteltua tai ei) vaihtotilanteiden seurauksena Kataja-sukka soi tiuhaan. Nokia-pelaajien pallollinen haastaminen on myös selvästi Katajaa aggressiivisempaa – pelaaja kuin pelaaja pyrkii kaarella ohittamaan miehensä.

Teemu Rannikko (22 min: 2/1/5 s./teholuku 3/plus-miinus -luku -1) loukkaa jalkaansa 3. jakson puolivälissä eikä pysty enää palaamaan kentälle. Myös Lamayn Wilsonin (31 min: 13/7/1 tor./teholuku 11/-6) vähintään kysenalainen viides virhe päätösjaksolla kallistaa vaakaa isäntien suuntaan.

Avainpelaajat:
Nokian riveissä ei ole heikkoja lenkkejä, päinvastoin. Kaikki kentällä käyvät yhdeksän pelaajaa tuovat jokainen tärkeän panoksen kokonaisuuteen.

Suomalaistakamiehet Niko Mattila (2/1/2 s./teholuku 3/-1), Joni Harjula (8/1/2 s./teholuku 6/+9) ja Joni Herrala (0/1/teholuku 2/-6) sekä oma kasvatti, laituri Henri Hirvikoski (5/1/teholuku 4/+7) repivät ja raastavat itsensä kotikatsomon sydämiin. Jokaisella on roolinsa esim. Rannikon jarrumiehenä eikä tämä voi olla näkymättä ”Taikurinkaan” tasoisen pelimiehen otteissa, kun koko ajan tulee penkiltä uutta, levännyttä kaveria eteen kiilaamaan. Etenkin Mattila on toistamiseen erinomainen.

”Syömähammasviisikosta” Dragan Labovic (13/7/1 tor./teholuku 15/+3), Eldar Skamo (15/6/teholuku 13/-2), Daniel Bailey (15/5/3 tor./teholuku 18/+6), David Kravish (16/9/3 tor./teholuku 24/+14) sekä Vuk Malidzan (11/2/3 s./teholuku 11/+-0) jokainen hoitaa oman tonttinsa upeasti.

Jättikokoinen Labovic ei hyökkää yhtä vastustamattomasti kuin perjantaina, mutta kanssaan ollaan koko ajan suurissa vaikeuksissa – mies on hitaahkonakin todella taitava. Iso laituri Skamo on toistamiseen saman pelipaikan virkaveljeään Lamayn Wilsonia parempi: monipuolinen, älykäs ja koko ajan vaarallinen.

Pieni laituri Bailey jaksaa yllättää. Miehen ammattilaiskokemus ennen tätä kautta rajoittui Suomessa pelattuihin divarikausiin sekä peleihin Saksan kakkos- ja nelostasolla, mutta urheilullinen ja näköjään myös viisas amerikkalainen edennee seuraavaksi astetta kovempiin sarjoihin – ellei jatka Suomessa. Loistava ottelu jälleen.

Toinen sisäpelaaja David Kravish on tänään suurin nokialaispelote Katajan korin alla. Korkealta lähteviin heittoihinsa ei saada kättä riittävästi eteen sitten millään. Pelintekijä Vuk Malidzan on Baileyn tapaan suuri yllättäjä. Perustaitonsa tiedettiin hyviksi, mutta näinkin kypsää ja tehokasta pelaamista illasta toiseen uransa ensimmäisissä pääsarjatason pudotuspeleissä?

Katajan parhaat ovat tänään Thomas Scrubb (38 min: 24/4/1 tor./teholuku 21/-3) sekä Trevis Simpson (36 min: 20/6/2 s./2 riis./teholuku 17/-11). Kun Nokia puolustaa hurmiossa, tarvitaan molempien henkilökohtaista hyökkäyspään osaamista, jotta ottelussa pysytään mukana. Myös Marius Van Andringa (24 min: 7/1/2 s./teholuku 6/-5) on pirteällä pelipäällä. Sen sijaan Wilsonin on syytä etsiä kadonnut pelihuumori takaisin ja äkkiä.

Muuta:
Nokia voittaa jälleen koriin johtaneet syötöt, nyt 13-9 (vaikka Katajalta muutama merkintä virallisesta tilastosta puuttuukin). Tämä kertoo oleellisen Katajan hyökkäyspelaamisesta.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)

Videot:
> Ottelukooste (BC Nokia @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (BC Nokia @ YouTube)

Muualla:
”Näädät pilkkoi Katajan toistamiseen” (BCNokia.com)

Seuraava ottelu:
Puolivälieräsarja on ensi kertaa katkolla tiistaina Joensuussa. Katajan kausi jatkuu ainoastaan kotivoitolla.