Gamebox: Playoffs: Kataja – BC Nokia 99-69


BC Nokia

Puolivälieräsarja on BC Nokialle 2-1. Välieriin etenee kolmella voitolla.

Ottelusta

Pelijaksot:
28-16, 21-18, 23-13, 27-22

Ratkaisu:
1. Yleisö ei ole hylännyt Katajaa. Lähes 1800 silmäparia varmistaa metelillään, että huomattavan keskittynyt kotijoukkue saa kaiken tuen taakseen. Takuuvarmasti äärimmäisen iso asia mikä on kuultavissa pelin jälkeen myös pelaajien ja staffin suusta.

2. Teemu Rannikko on pelikuntoinen. Kaikki käytettävissä ollut aika on käytetty kuntouttamiseensa ja kun matkassa on ollut onneakin, ”Taikuri” pystyy ottamaan paikkansa avausviisikossa.

3. Kataja pelaa tässä ottelusarjassa ensimmäistä kertaa tavalla, jota se on esitellyt kauden aikana pariin otteeseen. Nokian pelikovuuteen vastataan samalla mitalla ja kuskin paikka otetaan kotisalissa väkisin haltuun. Sen jälkeen ottelun kontrollointi on jo helpompaa.

4. Tuomaristosta näissä raporteissa harvoin mainitaan mitään, hyvä niin. Tämä ottelusarja on jo herättänyt kaikenlaista keskustelua tuomaritoiminnasta vähän jokaisella foorumilla. Aiemmissa peleissä etenkin Katajalla energiaa on kulunut turhiin asioihin – osin omaakin syytä. Faktahan on, että joka kerta kun tuomarit onnistuvat, torikokouksia ei kentällä eikä sen laidalla nähdä. Tänään Petri Mäntylän johtama kolmikko on erinomainen ja pääosassa on itse peli. Näin sen kuuluukin olla.

Avainpelaajat:
Katajasta nousee kaksi pelaajaa ylitse muiden. Tommy Scrubb (20/4/2 tor./teholuku 22/plus-miinus -luku +22) vääntää ja veivaa itsensä jälleen kerran kotikatsomon sydämiin. Viimeistelyt läheltä ja kaukaa toimivat ja energiaa riittää.

Trevis Simpsonin (26/6/4 s./teholuku kentän paras, 27/+24) päättäväisyys näkyy kauas. Hän jos kuka ei ole tullut häviämään tätä ottelua. Energiansa siirtyvät jouhevasti tehokkaaksi tekemiseksi ja viimeistelynsä on lähes vastustamatonta.

Rannikko (18/4/6 s./teholuku 22/+27) painaa lähtökohtiin nähden hurjat tilastot. Kapteeni ei anna periksi missään vaiheessa, vaikka saa lisäosumaakin juuri ennen puoliaikaa törmätessään keskialueella ikävän näköisesti Joni Harjulan kanssa. Upea ottelu.

Lamayn Wilson (13/8/2 s./1 tor./teholuku 18/plus-miinus -luku kentän paras, +28) ja Tony Easley (9/12/1 tor./teholuku 19/+21) ovat kuin uudelleen syntyneitä edelliseen otteluun verrattuna. Herrat pitävät kovalla vimmalla huolta oman pään irtopalloista, joissa pärjääminen on yksi avainasioista. Wilson ei osu kaukoheitoissaan, mutta järki pysyy mukana tekemisissään ja hän ajelee vastapainoksi usein vastustamattomasti korille rikkoen Nokia-puolustusta ja jaellen palloa. Lopussa itseluottamustaan nostavat muutamat leipäheittonsa, ”pitkät” kakkoset.

Nokian riveistä vain iso kaksikko Dragan Labovic (19/4/teholuku 15/-7) – David Kravish (13/8/3 s./teholuku 19/-17) esittää kahdesta edellisestä pelistä tuttuja otteita. Labovic nakkelee taas muutaman Katajalle liian nopean kolmosen ja Kravish on edelleen heitoissaan aivan omissa korkeuksissaan.

Liukas laituri Daniel Bailey (8/3/1 tor./teholuku 8/-18) on alkupuolella hyvä mutta katoaa sitten kuvista. Myös Niko Mattila (7/3/2 s./1 tor./teholuku 8/-22) aloittaa energisesti, mutta nopeat kolme virhettä pilaavat ottelunsa.

Ottelusarjassa tähän mennessä loistavaa peliä pelannut Eldar Skamo (2/2/3 s./teholuku -1/-21) sen sijaan jyrätään täysin ulos mukavuusalueeltaan, kiitos etenkin Wilsonin. Myös pelintekijä Vuk Malidzan (6/4/3 s./2 riis./teholuku 6/-24) viilenee ”perustakuriksi”.

Muuta:
Kataja voittaa levypallot 44-34 ja hyvä levyripeli antaa mahdollisuuden juosta kenttää, jota kotijoukkueen nähdään tekevän tässä sarjassa ensi kertaa silminnähden tehokkaasti.

Torjunnat 4-2 kertovat, että tällä kertaa ahdasta on Katajan korilla. Vuoroin vieraissa siis.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)

Videot (Kataja Basket @ YouTube):
> Kataja Highlights
> Lehdistötilaisuus: Antti Nikkilä
> Lehdistötilaisuus: Trevis Simpson
> Lehdistötilaisuus: Oliver Vidin & Jukka Toijala

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Katajan ryhtiliike johti kotijoukkueen vakuuttavaan voittoon” (Korisliiga.fi)
”Kataja myllytti Joensuussa” (BCNokia.com)
”Kataja napautti BC Nokiaa selvällä voitolla – Rannikko pelikunnossa” (YLE.fi)
”Kuinka pahasti loukkaannuit, Rannikko?” (Aamulehti.fi)

Seuraava ottelu:
Puolivälieräsarja jatkuu torstaina Nokialla, jolloin sarja on edelleen katkolla BC Nokialle.

Kuva: Tommy Scrubb ohittamassa David Kravishia.
Copyright Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.