Gamebox: Nizhny Novgorod (RUS) – Kataja Basket 84-75


FIBA Europe CupNizhny Novgorod

Ottelusta

Aika ja paikka:
20.12.2017 klo 18, Cultural Entertainment Complex ”Nagorny”, Nizhny Novgorod, Venäjä

Pelijaksot:
16-12, 22-23, 28-21, 18-19

Ratkaisu:
Alex Murphyn tervehdyttyä pelikuntoon näyttää Katajan kenttätasapaino huomattavan hyvältä. Joukkueella on asenne kunnossa ja kaikki mahdollisuudet hakea Venäjältä harvinainen vierasvoitto, mutta tänään ei onnikaan ole myötä. Vaikka pallonmenetyksiä kirjataan vain 10, on niistä suurin osa täysin turhia ja omasta huolimattomudesta johtuvia. Toinen iso asia on heittopelin takkuaminen. Alussa ei osuta mistään ja kun aika pelikellossa käy vähiin, iskee sama ongelma. Isännät heittävät kotikoreihinsa astetta paremmin ja saavat enemmän myös ns. helppoja pisteitä. Kahdeksaa pelaajaa kierrättävä Greg Gibson huomannee myös kuinka joukkoihinsa iskee päätösneljänneksellä väsymys.

Avainpelaaja, Kataja:
Damier Pitts: (33 min) 22 pistettä (pelitilanneheitot 6/11, 3 pisteen heitot 2/3, vapaaheitot 8/9), ei levypalloja, 7 syöttöä, 3 menetystä, 1 riisto, teholuku kentän paras, 21, +- -luku -4

Joukkueen tärkein pelaaja jälleen kerran. Uhkuu pelihaluja, kannustaa ja piiskaa myös muuta joukkuetta. Pitää hyökkäyspelin pitkään täysin komennossaan, puolustaa aktiivisesti. Miinuksina muutama turha menetys ja pienoinen pelistä ”katoaminen” päätösjaksolla, jolloin toisaalta koko joukkue hiipuu kollektiivisesti. 22 pistettä on Pittsin uusi ennätys kansainväisillä kentillä.

Avainpelaaja, Nizhny Novgorod:
Stevan Jelovac: (20 min) 19 pistettä (pelitilanneheitot 5/12, 3 pisteen heitot 3/6, vapaaheitot 6/6), 5 levypalloa, ei menetyksiä, teholuku 17, +- -luku +4

Juuri niin vaarallinen kuin ennakkoon tiedettiin. Serbilaiturin pelitilanneheittoprosentti ei tänään ole kummoinen, mutta kaikki kolme kolmostaan satuttavat Katajaa huomattavasti. Vapaaheittoviivalla erehtymätön.

Tilastopoimintoja:
Murphy (10/2/+14) joutuu virhevaikeuksiin, mutta viimeistään nyt voidaan todeta, että kyseessä on kova pelimies. Joukkueen ylivoimaisesti paras plus/miinus -lukema.

Tim Williams (14/10/+3) pelaa pirteästi ja taistelee etenkin levypalloista komeasti. Sama ralli päälle Korisliigaan, eikö niin?

Ilari Seppälä (8/1/4 s./-7), Wesley Saunders (6/3/-7) ja Daniel Bejarano (7/6/4 riis./-25) tuskailevat heittojensa kanssa. On todella harvinaista, että kaikille kolmelle sattuu samanaikainen musta päivä.

Muuta:
Vesa Mäkäläisen lisäksi kotimaahan ovat jääneet Atte Perttu, Jesse Niemi ja Mikael Kauhanen sekä viisumiteknisistä syistä Jarekious Bradley.

> Ottelutilasto
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Kuvasatoa:
> FIBA.com

Seuraava ottelu:
Korisliigaa pelataan ennen joulua vielä perjantaina Joensuu Areenalla, jonne vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö.


Oikealla Damier Pitts. Kuva: FIBA.Basketball.