Gamebox: CSM CSU Oradea (ROU) – Kataja Basket 101-91 ja.

Ottelusta

Pelijaksot:
24-18, 21-22, 19-18, 21-27, 16-6

Ratkaisu:
Katajan voimat loppuvat jatkoajalla Oradean jatkuvaa päälletuloa estellessä ja lopulta kohtaloksi koituu muutama hyökkäyspäässä tehty virhe. Joukkue on kuitenkin kaivanut sitä ennen itselleen todella syvän kuopan, josta nousu maksaa näin veronsa. Hyökkäys on alkupuolen ottelusta ihmeellisen arkaa ja sekavaa, puolustuspäässä sattuu samaan aikaan aivan liikaa nukahduksia ja suoranaisia mokia. Toisaalta kotijoukkue sylkee palloa radalle poikkeuksellisen kovilla tarkkuuksilla ja sillä on Katajan näkövinkkelistä koko ajan kentällä muutama tehopakkaus liikaa.

Avainpelaaja, Kataja:
Jarekious Bradley: 29 minuuttia, 21 pistettä (pelitilanneheitot 8/11, 3 pisteen heitot 5/7)/4 levypalloa/1 menetys/2 riistoa/teholuku 23/plus-miinus -luku 0.

Elämänsä ottelun vääntävä JB pitää joukkuettaan pystyssä välillä täysin yksin. Hurja heittopelinsä korostuu hetkillä, jolloin avainmiesten hyökkäystyöskentely tökkii. Näin hän takaa Katajalle mahdollisuuden roikkua mukana, kunnes Teemu Rannikko (17/4/8 syöttöä/4 riistoa/teholuku 24/-1) sekä Rion Brown (23/3/4 s./teholuku 10/-13) pääsevät tauon jälkeen kunnolla vauhtiin.

Avainpelaaja, Oradea:
Martin Zeno: 40 minuuttia, 42 pistettä (pelitilanneheitot 17/26, 3 pisteen heitot 6/9, vapaaheitot 2/3)/3 levypalloa/4 syöttöä/1 menetys/1 riisto/1 torjunta/teholuku huikea 40/plus-miinus -luku +13.

Täysin pysäyttämätön alusta loppuun. ”Zetaa” saadaan pari kertaa hidastettua mutta siinä kaikki tällä kertaa. Jo Korisliigasta tuttu heittoshow pyörii miltei painajaismaisesti. 42 pistettään tasaa yhden ottelun kovimman noteerauksen Mestarien Liigassa.

Tilastopoimintoja:
Oradean kolmen pisteen heittoprosentti, 56 %, on huomattavan kova. 27 heitosta peräti 15 osuu.

Vaikka Oradeakin menettää pallon 19 kertaa, on Katajan 22 menetystä liikaa.

Sitä ovat myös virheet, 23-16 Katajalle. Etenkin Joey Kingin (16/2/2 s./teholuku 16/-5) ja Kervin Bristolin (8/9/2 tor./teholuku 19/-2) virhevaikeudet satuttavat. Samoin se, että ratkaisuhetkillä vieraat puolustavat muutaman tilanteen liian innokkaasti, jolloin Oradea pääsee vapaaheittoviivalle joukkuevirheiden ollessa täynnä.

Muuta:
Ennen Bradleyn vauhtiin pääsyä King on hienossa heittovireessä: 4 kolmosta 7:stä osuu. Sen sijaan Daniel Mullings (4/0/3 s./2 riis./teholuku 0/-2) lankeaa kotijoukkueen scoutin tuottamaan ansaan. Hänen temppunsa otetaan kaikki yksitellen pois ja ”Mully” jää tällä kertaa kovin vaisuksi.

Alkulohkon päätöskierroksella ensi tiistaina ollaan pakkovoiton edessä. Pinar Karsiyakan on kaaduttava kotona mikäli mieli pudotuspeleihin. Tämän lisäksi joko Avtodor Saratovin tai Oradean on hävittävä oma ottelunsa.