Gamebox: Le Mans Sarthe Basket (FRA) – Kataja Basket 57-74


Mestarien liigaLe Mans

Otteluennakko

Vesa Mäkäläinen: ”Odotan tiukkaa peliä” (Karjalainen.fi)


 

Ottelusta

Pelijaksot:
25-26, 8-17, 15-14, 9-17

Ratkaisu:
Suomalainen palloiluihme tiistai-illassa 20. joulukuuta 2016 rakentuu näistä elementeistä:

1. Asenne
On hämmentävää seurata kuinka jokainen kentälle asteleva pelaaja pitää joka ikisenä pelisekuntina fokuksen kohdillaan eikä anna missään vaiheessa tippaakaan periksi. Vielä hämmentävämpää on huomata että mentaalipuolen kovuus murentaa Le Mans Sarthea pikku hiljaa, pala palalta.

2. Valmistautuminen
Se, että Teemu Rannikko jää pikkuvaivojen vuoksi varotoimenpiteenä sivuun saattaisi lamauttaa tai edesauttaa sortumista sankaritekojen yrityksiin paikoissa joissa niistä usein on vain haittaa. Nyt tällaista ei tapahdu lainkaan vaan koko joukkue pysyy alusta loppuun pelisuunnitelmassa, jossa ranskalaisista puristetaan mehuja pois terrierimäisellä puolustamisella. Isännät yllätetään Le Mansin illassa myös muutamalla maukkaalla prässinpoikasella.

3. Yksilötaito
Kirjaimellisesti jokainen peliaikaa kirjauttava Kataja-nimi on todellinen tähti. Takakentällä pelintekovastuuta kovassa paineessa erinomaisesti onnistuvan Ilari Seppälän (6/1/3 s./+-0) kanssa jakavat Rion Brown (10/9/6 s./+13) ja Daniel Mullings. Laidoilla Joey King (18/3/+11), Jarekious Bradley (10/11/6 s./3 riis./+29) ja Jesse Niemi (0/0/+1) loistavat vuorollaan. Korinalustoilla kolhuja kokevat taka-askelista kieltäytyvät Tommi Huolila (2/4/+8) ja Vesa Mäkäläinen (6/0/2 tor./+14).

Puolustuksessa Kataja toimii yhteen kuin loistavasti rasvattu kone ja hyökkäyksessä pallo liikkuu niin hyvin että Rannikon puuttumista tuskin huomaa. Suurimmaksi sankariksi nousee sensaatiomaisesti isompiaan vastaan tappeleva Mullings. Huolilasta puolestaan leivotaan illan jälkeen joukkueen oma Rocky Balboa: iskua tulee joka välissä, naama tummuu, lukuakin otetaan, mutta pää on pystyssä kun loppusummeri soi. Bradleyn panos on myös alleviivattava, hän on jopa poikkeuksellisen hyvä molempiin suuntiin.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: 35 minuuttia: 22 pistettä (pelitilanneheitot 9/16, vapaaheitot 3/6)/10 levypalloa/4 syöttöä/4 menetystä/3 riistoa/teholuku kentän paras, 25/plus-miinus -luku +12.

Parasta mahdollista Mullingsia! Ei hetken rauhaa puolustettavalleen, hyökkäyskorilla vahvoja ajoja ja liioittelematta maailmanluokan levyripeliä (7 hyökkäyslevypalloa). Silloin kun kanukki pääsee tällaiseen vireeseen on kaikki mahdollista. Arvosana kiitettävä 10+.

Avainpelaaja, Le Mans:
Mouphtaou Yarou: 24 minuuttia: 15 pistettä (pelitilanneheitot 4/7, vapaaheitot 7/9)/5 levypalloa/1 torjunta/teholuku 16/plus-miinus -luku joukkueensa paras, +5.

Parhaimmillaan aivan pelin alussa, jolloin ottelun suunta näyttää Katajan kannalta hetken ”väistämättömältä”: isompi ja urheilullisempi Le Mans marssii joensuulaisten yli. Niin vain jää Yaroukin lopulta Huolilan ja Mäkäläisen pihteihin.

Tilastopoimintoja:
Kataja on jopa naurettavan hyvä levypalloissa, jotka se voittaa 44-37. Koriin johtavat syötötkin menevät vieraille näytöstyyliin 21-13. Joensuulaisten korin alla on lopulta todella ahdasta mistä kertoo ranskalaisten kakkosprosentti, vain 31 (Kataja: 50). Myös kolmostarkkuudessa on selvä ero, 36 % (Kataja) – 25 % (Le Mans).

Muuta:
Voiton myötä Kataja nousee lohkossa B kolmanneksi. Pudotuspelipaikkaa (kunkin lohkon neljä parasta, lisäksi neljä parasta lohkoviitosta) on mahdollista varmistella 3. tammikuuta pelattavassa kotiottelussa ukrainalaista Khimikiä vastaan.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukot

Videoita:
> Highlights (Basketball Champions League @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Basketball Champions League @ YouTube)
> Ottelu kokonaisuudessaan (Basketball Champions League @ YouTube)

Kuvasatoa:
> BasketballCL.com

Muualla:
”Katajan voittokulku jatkui Ranskassa – lohkokärki Le Mans Sarthe kaatui toistamiseen” (Basket.fi)
”Kataja win fourth straight to climb in Group B” (BasketballCL.com)

Seuraava ottelu:
Lyhyen joulutauon jälkeen kohdataan sarjakärki Seagulls toistamiseen, nyt kotikentällä keskiviikkona 28.12.

Kuva kertoo enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa: Daniel Mullings liitelee tiistai-iltana aivan omissa korkeuksissaan.
Copyright BasketballCL.com.