Gamebox: Lahti Basketball – Kataja Basket 84-80


Lahti Basketball

Otteluennakko

Huoltaja Tapsa Riutan terveiset: ”Siitä jatketaan mihin keskiviikkona jäätiin”

Lahdesta lähdetään hakemaan vierasvoittoa hyvällä puoluspelillä ja iloisella hyökkäyksellä eli siitä jatketaan mihin keskiviikkona jäätiin. LaBalta puuttuu ikävän onnettomuuden seurauksena ulkomaalaispelaajia, mutta sen ei pidä antaa hämätä. Meillä on varmasti vastassa hyvä ja taisteleva joukkue. Vellingin Pepe totesi, että varmasti tulee kunnon ”dog fight”.

Kannattaa muuten huomioida, että debyyttinsä Korisliigassa tekee jälleen uusi Kataja Basketin oma kasvatti: Aale Pöntinen pukee ensimmäisen kerran edustusjoukkueen peliasun päällensä!

Päivän pääottelu pelataan Lahdessa jo klo 14. Vastakkain Lahti All-Stars ja Muun maailman joukkueet. Vierasjoukkueessa kirmaavat mm. koutsit Pete ja Pepe sekä Katajan paidassa useita vuosia pelanneet legendat Sami Lehtoranta ja Teemu Rannikko. Joukkueen päävalmentajana on Törmälän Jukka.

Ennen Korisliiga-ottelua nostetaan Katajassakin mestaruuden voittaneen Vesa Mäkäläisen paita kattoon ja ihan ansiosta. Hienoa olla paikan päällä todistamassa tapahtumaa.

-Tapsa


 

Ottelusta

Korisliiga-kierros 9/22, Lahti 6.11.2021: Lahti Basketball – Kataja Basket

Lähtökohdat: Kataja (sarjasijoitus yhdeksäs) otti keskiviikkona ”pakkovoiton” sarjajumbo-Korihaista. Tänään joensuulaiset joutuvat tulemaan edelleen toimeen ilman sisäpelaajiaan Rhamel Brownia ja Mikael Laihosta, joista jälkimmäisen kauden aloitus on päivä päivältä lähempänä. Lahti (sarjasijoitus seitsemäs) on sekin kärsinyt kovia loukkaantumisten ja ennen kaikkea muun epäonnen muodossa. Joukkue on kuitenkin osoittanut, että se pystyy voittamaan kotimaisella miehistölläkin. Ilman ulkomaalaispelaajia muutaman ottelun läpivienyt ryhmä saa tähän otteluun vahvistusta ensiesiintymisensä seuran väreissä tekevästä Antonio Ballardista.

Lopputulos: 84-80 (21-21, 20-21, 23-25, 20-13)

Ratkaisu: Kataja kestää vielä Jamar Wilsonin ennen pitkää taukoa tapahtuvan putoamisen pelaavasta miehistöstä, taistelee virhevaikeuksien kanssa loppua kohden kohtalaisesti pitäen pelin tasoissa, mutta häviää lopulta, kun ensin Valtteri Mervola ja heti perään Markel Crawford ohjataan sivuun. Lahti tekee vääjäämättömän ja vyöryy loppuhetkillä voittoon.

Tehokkaimmat pelaajat:
Kataja: Christopher McKnight (33/7/1 syöttö/2 menetystä/3 riistoa/8 krt rikottu/2PH 12/21, 3PH 3/6 1PH 6/7), teholuku 32
Lahti: Antonio Ballard (26/10/1 s./4 men./1 riis./7 krt rikottu/2PH 7/15, 3PH 0/1, 1PH 12/14), teholuku 24

Muuta: McKnightille 33 pistettä on uusi ennätyksensä Korisliigassa. Oma kasvatti Aale Pöntinen debytoi liigatasolla.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu: lauantai 13.11.2021: Karhu Basket Kauhajoki – Kataja