Gamebox: KTP-Basket, Kotka – Kataja Basket 92-85

KTP

Kataja joutuu otteluun ilman harjoituksissa tällin saanutta Teemu Rannikkoa ja joukkueen hyökkääminen onkin alkuun hyvin tahmeaa.

Ottelusta

Pelijaksot:
23-13, 23-19, 18-31, 28-22

Ratkaisu:
Kataja joutuu otteluun ilman harjoituksissa tällin (ylävartalovamma) saanutta Teemu Rannikkoa ja joukkueen hyökkääminen onkin alkuun hyvin tahmeaa. KTP käyttää lähes täyden kotikatsomonsa edessä tilanteen hyödykseen ja karkaa 46-32 -taukojohtoon, jonka se rakentaa ennen kaikkea Katajaa huomattavasti tarkemmalla kaukoheittopelillä. Katajan kolmen pisteen heitot osuvat ensimmäisellä 20-minuuttisella surkeasti 2/16 (KTP 6/13) ja ero selittyy käytännössä sillä. Vaikka sarjajohtaja nostaa huomattavasti tasoaan heti kolmannen kympin alussa ja peli tasoittuu, pysyy KTP kuskin paikalla. Katajan puolustuspelaaminen kaarella ontuu ja tämä antaa kotijoukkueelle optioita korille ajojen myötä. Niistä luotuihin tilanteisiin ottelu myös lopulta ratkeaa. Toinen iso asia on Katajan lopullinen tarkkuus kolmen pisteen kaaren takana: vain 21 %.

Avainpelaajat:
Sentteri Devonne Giles (20/10/4 s./teholuku 23/plus-miinus -luku +10) on erinomaisessa vireessä ollen jatkuvana harmina Katajan korilla. Laituri Sefton Barrett (21/10/3 tor./teholuku 26/+11), jolla on tapana syttyä otteluun tai yksinkertaisesti olla syttymättä, on pelipäällä hänkin. Ajo- ja heittouhkaa riittää. Kolmas KTP-tehomies on Samuel Haanpää (18/4/5 s./teholuku 19/+7), joka käyttää kokoaan mm. Petri Virtasta vastaan. Kaikki 10 vapaaheittoaan osuvat. Kapteeni Michael Pounds (9/0/teholuku 7/+11) tulee matsiin penkiltä ja iskee kovat kolme kolmosta pussin pohjalle.

Virtanen (11/2/2 s./teholuku 9/-5) tuuraa Rannikkoa kaksijakoisesti. Ensimmäisellä kahdella kympillä veteraani on jäässä, mutta tauon jälkeen kentällä nähdään vertynyt pelinjohtaja, joka nostaa 4 minuutissa lähes yksin Katajan KTP:n kantaan.

Lamayn Wilson (16/9/3 s./teholuku 19/-7) ja Trevis Simpson (20/7/5 s./teholuku 17/-7) takeltelevat kaukoheitoissaan. Wilson sutii kaikki 4 kolmostaan ohi, Simpson osuu vastaavasti vain 2/8. Kummatkin pystyvät mukautumaan tilanteeseen niin, että siirtyvät hyökkäämään lähemmäs koria ja tämä toimiikin. Wilson pelaa selkä korille päin, Simpson lisää ajouhkaa.

Sentteri Tony Easley (21/4/1 tor./teholuku 22/-10) pelaa parhaan Kataja-ottelunsa hyökkäyskorilla osoittaen lupauksia antavaa urheilullisuutta. Puolustuksessa hän on Gilesiä kevyempänä usein aika lailla ahdingossa aina yksin jäädessään.

Thomas Scrubb (15/8/2 s./1 tor./teholuku 21/-7) on viides 10 pinnaan yltävä joensuulaisnimi. Esityksensä on hieman näkymättömänäkin laatutyötä.

Muuta:
Myös Marius Van Andringa on sivussa ottelusta. Hän kärsii edellisessä ottelussa saamastaan alaraajavammmasta.

Sarjataulukossa Katajan johto kakkoseen pysyy 10 pisteessä, sillä Karhu häviää yllättäen kotonaan Biisoneille, joka nousee edellisen kanssa tasoihin 36 pisteeseen. Kataja ja Bisons ovat pelanneet 29 ottelua, Karhu 30.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)