Gamebox: KTP-Basket Kotka – Kataja Basket 79-77


KTP

Ottelusta

Ottelu: KTP-Basket – Kataja Basket
Aika: 21.12.2018
Paikka: Steveco Areena, Kotka
Lopputulos: 79-77 (24-13, 15-23, 19-24, 21-17)

Asetelma:
Seitsemän ottelun mittaiseen voittoputkeen rynnistänyt ja samalla sarjataulukon paraatisijoille hivuttautunut Kotkan ylpeys on kaatanut viimeksi liigakärki Salon Vilppaan, joten helppoa ei illasta ole lähtökohtaisesti tulossa. Isänniltä on sivussa konkariosaston Juho Lehtoranta.

Ratkaisu:
Kun Kataja pääsee 3. jaksolla rinnalle ja ohi, näyttää KTP pitkään aseettomalta. Vierasjohto on 5,5 minuuttia ennen loppua turvallisen oloinen 73-65, mutta muutama heikko ratkaisu hyökkäyspäässä antaa KTP:lle uskoa ja joukkue käyttääkin sekä Katajan virhevaikeudet että luomansa heittopaikat tehokkaasti hyödykseen. Muuten läpi ottelun erinomaisesti toiminut kovimpien heittäjien ”merkkaus” pettää aavistuksen ja kaksi onnistunutta kolmosta varmistaa KTP:lle kahdeksannen peräkkäisen voiton.

Avainpelaaja, Kataja:
Topias Palmi: (29 peliminuuttia) 18 pistettä (pelitilanneheitot 6/12 (3 pisteen heitot 1/5), vapaaheitot 5/5)/4 levypalloa/2 syöttöä/4 menetystä/3 riistoa/1 torjunta/+- -luku kentän paras (jaettu), +13/teholuku 18

Jatkaa esityksiään korkealla tasolla. Kolmoset eivät putoa toivotusti, mutta suorittaa sarjan sellaisia korille murtautumisia, että niitä harvemmin suomalaiselta liigapelaajalta näkee. Näyttää etenkin ”NBA-Williamsille” (Matt) muutamaan otteeseen kantapäitään. Saa illan päätteeksi vielä ”voittokolmosen” ilmaan, tällä kertaa ei osu.

Avainpelaaja, KTP:
Michael Pounds: (22 peliminuuttia) 15 pistettä (pelitilanneheitot 4/6 (3 pisteen heitot 2/3), vapaaheitot 5/5)/4 levypalloa/2 syöttöä/ei menetyksiä/+- -luku kentän paras (jaettu), +13/teholuku 19

Kasvanut paitsi joukkueensa tärkeimmäksi hahmoksi on myös yksi liigan tyylikkäimmistä pelaajista. Aina perusvarma, rauhallinen ja tappavan tarkka. Parhaimmillaan ratkaisuhetkillä, näin myös tänään.

Tilastopoimintoja:
Kataja on kerrassaan onneton vapaaheittoviivalla, sillä 26 heitosta vain 15 onnistuu (57 %). Kolmosprosentiksikin jää heikohko 23 (6/26).

Muuta:
Daniel Mullings (19/6/3 syöttöä/4 riistoa/+3) on yhdessä vaiheessa voittaa ottelun yksin joensuulaisille, mutta aivan ei lentonsa kestä loppuun saakka – kuten käy toisaalta koko joukkueelle.

Ryan Wright (14/2/1 torjunta/+6) on pitkästä aikaa tuloksekas myös tilastojen valossa. Ongelmansa ovat tänään vapaaheittoviivalla, jolta 9 heitosta 2 osuu (22 %).

Guy Landry Edi (4/2/-18) pelaa viimeisen ottelunsa Kataja-paidassa, sillä sopimuksensa päättyy tänään. Rahlir Hollis-Jeffersonia aletaan odotella takaisin kokoonpanoon uudenvuoden jälkeen.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (KTP @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Korisliiga jatkuu viikon päästä Nokialla.

Kataja Basket toivottaa kaikille koripalloilun ystäville Hyvää ja Rauhallista Joulua!