Gamebox: KTP-Basket, Kotka – Kataja Basket 68-76


KTP

Ottelusta

Aika ja paikka:
17.11.2017 klo 18:30, Steveco Areena, Kotka

Lähtötilanne:
KTP:lla on alla joensuulaisnäkökulmasta katsottuna kova temppu: pisteet kotiin Kauhajoelta.

Vaikuttaako Portugalin-matka (peli Portossa myöhään keskiviikkona) Katajan otteisiin? Oli miten oli, pikku hiljaa on pakko päästä jälleen pisteiden makuun myös kotimaan kentillä.

Katajalta ovat sivussa Alexit Murphy ja Marzette sekä Vesa Mäkäläinen, KTP:lta Mikael Aalto ja Ilmari Kallio.

Pelijaksot:
21-22, 16-16, 16-18, 15-20

Ratkaisu:
Ottelu- ja matkarasitus näkyy turhina menetyksinä (yhteensä jopa 17), mutta vastapainoksi joukkue pelaa tärkeät ensi- ja päätösjaksot tarkasti. Ilari Seppälä tekee KTP:n palloscreen-puolustuksesta paperia kerta toisensa perään ja samaan aikaan liigan yhtä harvoista puhtaista sisäpelaajista, aina vaarallista Kenneth Simmsiä (17/12/2 tor./-5), puolustetaan kovalla asenteella. Päätösjaksolla kotkalaiset hermoilevat palloja Katajan käsiin ja vieraat näyttävät kovien pelien kokemuksen tuomaa rutiinia puolustuslevypalloissa. Kataja liikuttaa palloa 20 koriin johtavan syötön edestä KTP:n yltäessä vain yhdeksään. Tilasto ei valehtele ja kertoo siltä osin yhdestä ottelun avainasiasta.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: 32 minuuttia: 10 pistettä (pelitilanneheitot 4/10, 3 pisteen heitot 2/5)/ei levypalloja/14 syöttöä/6 menetystä/+- -luku kentän paras, +18/teholuku 12

Lähes aina kun Seppälällä on Katajan hyökätessä pallo hallussaan, tapahtuu jotakin hyvää. Menetyksiäkin tulee mutta sivusta seurattuna osa näyttäisi menevän väsymyksen piikkiin. Oli miten oli, Seppälän viileät passit takaavat tänään voiton ja ehtiipä takamies nauttimaan myös muiden tarjoiluista iskiessään kolmen pisteen viivan takaa viimeisiä nauloja KTP:n arkkuun.

Avainpelaaja, KTP:
Deon Edwin: 35 minuuttia: 16 pistettä (pelitilanneheitot 5/12, 3 pisteen heitot 2/3, vapaaheitot 4/5)/8 levypalloa/4 syöttöä/3 menetystä/4 riistoa/+- -luku -1/teholuku 21

Hetken näyttää, että Edwin nousee liekkeihin jotka vievät kotijoukkueen vastustamattomalle karkumatkalle. Osuu kaukaa, syöttää ja riistää. Erittäin liukas peluri.

Tilastopoimintoja:
Kataja iskee 35 kahden pisteen heitoistaan 20 sukkaan (57 %). KTP:n kakkosprosentti jää 40:een eikä sen kolmosissakaan ole hurraamista (5/20=25 %).

Muuta:
Tommi Huolila (8/6/1 tor./+-0) ja Tim Williams (14/4/2 riis./3 tor./+8) ottavat lopulta selkävoiton Kenneth Simmsistä. Hienoa taistelua korinaluskaksikolta. Laituri Wesley Saunders (16/10/2 s./2 riis./+11) pelaa illasta toiseen tasaisesti, kunnioitettavan korkealla tasolla. Tänään etenkin riisto- ja levypallopelinsä on merkillepantavaa. Emil Djeenistä (5/3+3) kasvaa hiljalleen tärkeä takamiesten lepuuttaja. Rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä!

Seppälän lisäksi vähintään 14 koriin johtavaan syöttöön Kataja-paidassa Korisliigassa ovat vuosien saatossa yltäneet Teemu Rannikko ja Jyri Lehtonen (molemmat 16, jonka Rannikko on kirjauttanut peräti viisi kertaa), Jukka Toijala (15) ja Shawn Swords (14). Mainittakoon, että Rannikko on kirjauttanut myös sekä 15 että 14 syöttöä, molemmat kahdesti.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (KTP @ YouTube)

Muualla:
”Ilari Seppälä syötti vierasvoiton Katajalle” (Karjalainen.fi)
”Kataja pudotti KTP-Basketin päätöserässä — Ilari Seppälälle enemmän syöttöjä kuin koko KTP:lle” (KymenSanomat.fi)

Seuraava ottelu:
Maaottelutauon jälkeen keskiviikkona 29.11. kotikentällä BC Nokiaa vastaan.