Gamebox: KTP-Basket, Kotka – Kataja Basket 79-82


KTP

Ottelusta

Pelijaksot:
20-20, 16-15, 20-27, 23-20

Ratkaisu:
KTP-päävalmentaja Ray Ailus löytää kolme minuuttia ennen loppua Katajan eväskorin ja ehtii lähes tyhjentää sen: ”Reiskan” käskyttämä koko kentän prässi saa joensuulaiset totaalisen sekaisin ja neljän menetyksen myötä seitsemän pisteen vierasjohto katoaa minuutissa KTP:n siirtyessä pisteen johtoon. Onneksi Greg Gibson ei jäädy vaan iskee takaisin. Nerokkaat sisään-ulos -vaihdot Jarekious Bradleyn (6/1) ja Jesse Niemen välillä tuovat kuin tuovatkin edun takaisin Katajalle Bradleyn päästessä odotetusti vapaaheittoviivalle, jossa hän on silkkaa rautaa. Lopusta huolehtii KTP itse: sen illan 20. menetys 18 sekuntia ennen täyttä aikaa sinetöi sarjapisteiden kohtalon.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: 34 min: 32 pistettä (pelitilanneheitot 13/17, vapaaheitot 6/8) eli uusi ennätyksensä Korisliigassa/13 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/3 riistoa/teholuku huikea, liigakauden toiseksi paras suoritus, 42/plus-miinus -luku kentän paras, +11

Juuri mistään ei näe, että toissapäivänä pelattiin Saksassa kova europeli. ”Mullyn” pelihuumori on kohdillaan ja silloinhan sattuu ja tapahtuu. Tänään erityisesti levypallopelinsä (6 hyökkäyskorilta) on leukoja loksauttavaa, yhdellä sanalla ”ylivertaista”.

Avainpelaaja, KTP:
Antwan Scott: 37 min: 28 pistettä (pelitilanneheitot 10/18, vapaaheitot 0/1)/4 levypalloa/1 syöttö/5 menetystä/3 riistoa/teholuku 22/plus-miinus -luku +2

Hollannista pääsarjan pisteykkösenä viime kuussa KTP:hen siirtynyt takamies vaikuttaa onnistuneelta hankinnalta näyttäähän esim. pistekeskiarvonsa viiden pelatun matsin jälkeen 19,2:a. Työskentelynsä kolmosviivan takana ei pitäisi tulla Katajalle yllätyksenä, sillä tarkkutensa on ollut koko ajan kova. Tänään pallo löytää sukkaan ajoittain hurjiltakin etäisyyksiltä ja ottelun edetessä Katajan on pakko käyttää miehen vartiointiin runsaasti energiaa.

Tilastopoimintoja:
Kataja selviää ottelusta 14 menetyksellä. KTP puolestaan dominoi torjuntatilastoa lukemin 6-1. Syötöt kirjataan vieraille 18-13 (Ilari Seppälä 5, Rion Brown 4, Kervin Bristol 3), levypallot KTP:lle 36-33.

KTP:n kotimaiset tekevät yhteensä 4 pistettä, Katajan kotimaiset 16.

Muuta:
Jesse Niemi (5/0/5 riis.) riistää viidesti ja on jälleen ottamassa ”omansa” runkosarjan riisto/menetys -tilastossa. Hän voitti kategorian viime kaudella, sitä edellisellä sekä myös kausina 2009-10 ja 2010-11. Tällä hetkellä suhdelukunsa 5,75 on totaalisen ylivoimainen: kakkosena on Seagullsin Timo Heinonen lukemalla 1,44.

Ulkomaalaisista huilivuorossa on Joey King. Teemu Rannikko ja Tommi Huolila eivät ole mukana matkalla.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukko

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Joensuussa BC Nokiaa vastaan. Nokian penkin päässä häärii ex-toiminnanjohtajamme Ville Tuominen.