Gamebox: KTP-Basket, Kotka – Kataja Basket 100-112 ja.


KTP

KTP:lta loppuu jatkoajalle etenevässä, ajoittain hyvin sekavassa väännössä polttoaine. Kataja saa tehtyä pienen nykäisyn heti extraviisiminuuttisen alussa tiiviin puolustuspelin ja muutaman toimivan hyökkäyskuvion avulla.

Ottelusta

Pelijaksot:
24-20, 28-29, 17-22, 27-25, 4-16

Ratkaisu:
KTP:lta loppuu jatkoajalle etenevässä, ajoittain hyvin sekavassa -”kiitos” oikeudenjakajien linjattomuuden- väännössä polttoaine. Kataja saa tehtyä pienen nykäisyn heti extraviisiminuuttisen alussa tiiviin puolustuspelin ja muutaman toimivan hyökkäyskuvion avulla. Kotijoukkueen ratkaisut sen sijaan ovat joko hätäisiä tai yksinkertaisesti huonoja.
Isossa kuvassa joukkueiden ero pelinteko-osastolla on noin valovuosi, jota ei aivan paikkaa KTP:n niskalenkki senttereiden väännöissä. Kotkalaiset osoittavat kuitenkin vaarallisuutensa mikä alleviivaa edelleen sitä, että nyky-Korisliigassa ei kannata ainakaan vieraspeleissä tuijottaa sarjataulukkoa: kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Katajan avainpelaajien kovien minuuttien myötä pelistä ei ehkä tule aivan sellaista tulevan keskiviikon europelikenraalia mitä haetaan…

Avainpelaajat:
Teemu Rannikko (25/5/12 s./1 menetys/teholuku kentän paras 39/plus-miinus -luku kentän paras, +18/35 min) on ylivoimaisesti ottelun paras pelaaja. Hänen ollessaan parketilla ei kenenkään tarvitse huolestua mistään: joukkojensa johtaminen tarjoiluineen toimii kuin se entisen, hyvän, VR:n toaletti.

Lamayn Wilson (29/8/2 s./2 riis./1 tor./teholuku 33/+14/38 min) ja Trevis Simpson (20/5/3 s./teholuku 14/+17/36 min) hiljentävät kotkalaiskatsmoa sitä enemmän mitä pidemmälle ottelu etenee. Jäätävää viimeistelyä ja Wilsonilta (29 pistettä on amerikkalaisen uusi ennätys Korisliigassa) huomattavan hyvää puolustamista ratkaisuhetkillä.

Thomas Scrubbista (15/6/5 s./teholuku 20/+7/41 min) on sanottava samalla tavoin kuin usein aiemminkin: kovaa työntekoa, joka palkitaan.

Iso kaksikko Carson Desrosiers (4/6/3 tor./teholuku 8/+4/28 min) – Tommi Huolila (6/4/teholuku 9/+6/17 min) ei tällä kertaa pääse kunnolla peliin sisään ja jääkin liian usein aseettomaksi KTP:n ”isoja” vastaan.

KTP:sta Sefton Barrett (24/5/3 s./1 tor./teholuku 24/-21) ja Devonne Giles (24/13/2 s./2 riis./1 tor./teholuku 31/-1) aiheuttavat Katajalle eniten harmia. Barrettin otteissa on jälleen tuttua ”Air Canadaa” ajoineen, heittoineen ja torjuntauhkineen, Giles käyttää kokemustaan ja taitojaan härskisti hyväkseen niistäessään Katajan sentteriosastoa kerta toisensa perään.

Michael Pounds (10/1/teholuku 9/+1) on jo tulossa ryminällä mukaan otteluun kolmannella jaksolla, mutta katoaa sitten kuvista. Samuel Haanpää (11/4/2 s./teholuku 4/-9) heittää minkä ehtii mutta tulos jää heikoksi (pelitilanneheitot 2/11; vapaaheitot 5/7, joissa molemmat epäonnistumiset jatkoajalla). Joonas Lehtorannan (3/1/teholuku 1/+-0) odotettu esiinmarssi odottaa edelleen itseään. Markus Molenius (6/1/teholuku 5/-1) joutuu ottamaan vastaan kaksi jatkoaikakoria ensin Rannikon, sitten Simpsonin viimeistelemänä.

Pelintekijä Darren Duncan (19/0/2 s./3 menetystä/2 riis./1 tor./teholuku 15/-16) kirjauttaa kohtuullisen tilastorivin (pelitilanneheitot hienosti 7/10), mutta ei oikein vakuuta tontillaan. Aivan varsinaisen peliajan lopussa hän pelaa tehokkaasti ja käsissään on yhdeksän sekuntia ennen loppua jopa ottelun voittoheitto. Tällä kertaa bonusvapari ei osu ja peli etenee jatkoajalle. Heikoimmillaan sangen kokeneelta pelaajalta nähdään aivan päätöntä pelintekoa – myös jatkoajalla.

Muuta:
Kataja voittaa syöttötilaston peräti 23-10.

Jukka Toijala on sivussa sairastelun vuoksi. Tuomas Ojasta tulee näin ollen neljäs kakkosvalmentaja Korisliiga-tasolla, joka on luotsannut Katajaa. Eikä siinä kaikki: jokainen kakkosvalmentajan (Antti Hurri, Ilkka Immonen, Petri Jaakkola ja Oja) johtama ottelu on päättynyt voittoon, saldo on nyt 6-0.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Highlights (KTP-Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (KTP-Basket @ YouTube)

Muualla:
”KTP:n Duncanilla oli voiton avain kädessä – Kataja vei pisteet jatkoajalla” (KymenSanomat.fi)
”KTP venyi jatkoajalle, pinnat Katajalle” (KTPBasket.fi)

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup jatkuu keskiviikkona Israelissa Maccabi Rand Mediaa vastaan. Joukkue ei käy välissä kotona Joensuussa vaan matka sinne jatkuu suoraan Kotkasta.