Gamebox: Korihait, Uusikaupunki – Kataja Basket 84-104


UU-Korihait

Ottelusta

Aika ja paikka:
2.12.2017 klo 17, Uusikaupunki 400 Areena

Lähtötilanne:
Kotijoukkueen pakka on ainakin paperilla aika lailla sekaisin. Päävalmentaja Jarno Nikula jätti paikkansa keskiviikkona Kouvolassa kärsityn murskatappion jälkeen ja eilen seura ilmoitti, että rivit harvenevat myös pelaajapuolella, sillä (ex-Kataja) Marius Van Andringa siirtyy Saksan Pro B -liigaan. Kaksi ulkomaalaispelaajaa, takamies Kenney Funderburk ja laituri Quinton Chievous, ovat pelanneet Korihait-paidassa vasta kaksi ottelua. Myös loukkaantumiset ovat koetelleet eikä yleispelaaja Sean O´Brienin poissaolo voi olla näkymättä. Pitkään sivussa ollut Mikael Herbert sentään palasi keskiviikkona kokoonpanoon.

Katajalta sivussa ovat polvioperaatiosta toipuva kapteeni Vesa Mäkäläinen sekä piakkoin paluun pelaavaan miehistöön tekevä Alex Murphy. Erityisellä ilolla huomataan Alex Marzetten toipuneen pelikuntoiseksi. Daniel Bejarano on viidentenä ulkomaalaispelaajana huilivuorossa.

Pelijaksot:
24-29, 13-23, 26-23, 21-29

Ratkaisu:
Takavuosina moni joukkue hävisi Uudessakaupungissa kotijoukkueen ”run and gun” -rallissa – nyt tämä on muisto vain. Kotijoukkue hyökkää ajoittain kyllä hyvinkin pirteästi, mutta kun puolustuspelaaminen ei ole liigatasoa, näkyy se tulostaululla illasta toiseen. Kataja nollaa isäntien pienetkin kirit kerta toisensa jälkeen raa´an ammattimaisesti ja pääsee hyvissä ajoin säästämään voimia sunnuntaita varten.

Avainpelaaja, Kataja:
Tommi Huolila: 20 minuuttia: 6 pistettä (pelitilanneheitot 3/4)/13 levypalloa/2 syöttöä/2 riistoa/ei menetyksiä/3 torjuntaa/+- -luku +14/teholuku kentän paras, 25

Saa erinomaisesti otetta Korihaiden vaarallisimpaan pelaajaan, sentteri Juan Pattilloon. Pelaa loistavaa levyripeliä ja pyyhkii tukun isäntien lähentelyjä päätykatsomoon.

Avainpelaaja, Korihait:
Juan Pattillo: 37 minuuttia: 24 pistettä (pelitilanneheitot 10/17, vapaaheitot 4/11)/11 levypalloa/3 syöttöä/3 riistoa/3 menetystä/+- -luku -21/teholuku 24

Joukkueensa ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Hyökkäyssuuntaan aina vaarallinen, levypalloissa perusvarma. Säästelee voimiaan mm. palloscreen-puolustustilanteissa mikä maksaa Korihaille ottelusta toiseen.

Tilastopoimintoja:
Korihaiden vapaaheittotarkkuus on hämmästyttävän kehno 22 % (4/18). Hyvä hyökkäyspelaaminen näkyy syöttötilastossa: 22 Katajan 20 vastaan. Isäntien 20 kolmosesta peräti 12 onnistuu (60 %).

Kataja iskee Korihaiden 15 menetyksestä 25 pistettä.

Muuta:
Marzette (13/2/+15) palaa kehiin (16 peliminuuttia) pirteästi. Atte Pertun (12/0/+14) pelihuumori ja ennen kaikkea ratkaisuherkkyys on kohdillaan. Tim Williams (15/7/+7) saa loppua kohden otetta Juan Pattillosta. Wesley Saundersin (13/7/2 riis./+21) ja Damier Pittsin (24/3/4 s./+12) otteista huokuu varmuus ja rauhallisuus.

> Ottelutilasto

Muualla:
”Marzette palasi ja Kataja kaatoi Korihait” (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
Huomenna sunnuntaina Salossa sarjakärki-Vilpasta vastaan.