Gamebox: Korihait Uusikaupunki – Kataja Basket 69-97

UU-Korihait

Ottelusta

”Pakkovoitto-ottelu” päättyy toivotusti eli kahden sarjapisteen myötä taistelu playoffs-paikasta jatkuu uskottavana.

Tuloksen takaa näkyy kovin kaksijakoinen Kataja Basket -esitys. Ensimmäiset 20 minuuttia on hyvin heikkoa tekemistä: pakottamattomia menetyksiä (ottelussa kaikkiaan peräti 27), nuhaista hyökkäämistä, lepsua puolustamista. Kolmannella kympillä tapahtuu jotakin ja vaikkei mistään ihmeheräämisestä voi puhua, saadaan aiempaa paremmalla pallon liikkeella luotua luontaisia heittopaikkoja. Niissä onnistuminen näkyy myös puolustuspelissä ja hetkessä kelvollisesti vierellä sinnitellyt Korihait jää kauas taakse. Kataja vie jakson nimiinsä 30-11.

Ottelun lopun joensuulaiset hallitsevat arvolleen sopivasti eikä Korihait pysty nousemaan lähellekään. Isännät hakevat joka tapauksessa Katajan korilta kaikkiaan peräti 14 hyökkäyslevypalloa mikä on aivan liikaa.

Niko Mattila (4/3/9 s./2 riis./+18) on parhaimmillaan ratkaisevalla kolmannella jaksolla. Hän puolustaa terävästi ja kun syöttöpelinsäkin paranee, jää tilastoihinsa yhdeksän koriin johtanutta passia. Tomi Lommi (12/0/+14) osuu kaukoheitoissaan voiton kannalta tärkeillä hetkillä. Kovimman tehoindeksin (21) kirjauttaa Dantez Walton (15/11/3 riis./+20), joka on tänään parhaimmillaan puolustuspäässä.