Gamebox: Korihait Uusikaupunki – Kataja Basket 88-80


UU-Korihait

Ottelusta

Ottelu: Korihait – Kataja Basket
Aika: 20.10.2018
Paikka: Uusikaupunki 400 Areena
Lopputulos: 88-80 (22-18, 22-17, 24-20, 18-25)

Asetelma:
Korisliiga-kauden toinen ottelu, toinen peräkkäin vieraskentällä. Kataja ehti palata keskiviikkoiltana Kreikan Thessalonikissa käydyn voittoisan kamppailun jälkeen aina Joensuuhun saakka. Joukkue hengähti hetken ja lähti aamulla jälleen pitkälle matkalle, tällä kertaa toiselle puolelle Suomea, josta jatkaa sunnuntaina kohti Bulgariaa. Matias Ojala on edelleen toipilas ja Kreikassa kolhuja saanut Tommi Huolila on myös sivussa, muuten joukkue pelaa täydellä kokoonpanolla.

Ratkaisu:
Korihait heittää kotisalissaan erinomaisesti. Kataja ei saa koneestaan kaikkea irti mikä näkyy puolustuspään merkkausvirheinä sekä hieman levottomana hyökkäämisenä. Kun heittopeli ei hyvistäkään paikoista oikein suju eikä päätösneljänneksen totaalinen ryhtiliike riitä, jäävät pisteet ansaitusti Uuteenkaupunkiin.

Avainpelaaja, Kataja:

Avainpelaaja, Korihait:
Topias Kuukkanen: (30 peliminuuttia) 14 pistettä (pelitilanneheitot 6/11, 3 pisteen heitot 2/5)/4 levypalloa

Ex-Vilpas-takamies on tiedetty korispiireissä hyväksi pelaajaksi, mutta tänään lienee ensimmäinen kerta pääsarjaurallaan, jolloin kirkkaimmat valot kohdistuvat juuri häneen. Erinomaista liikettä ja kylmäpäisiä ratkaisuja sekä läheltä että kaukaa. 14 pistettä on uusi ennätyksensä Korisliigassa.

Tilastopoimintoja:
Vapaaheitoista ei kovin mielellään viitsisi jatkuvasti mainita, mutta esim. tämäniltainen 7/15 (46 %) on kelvoton lukema.

Korihait voittaa levypallotilaston 44-33.

Muuta:
Tämän pelin perusteella Korihait näyttää kapteeninsa ex-Kataja Marius van Andringan (12/2) johtamana hyvin roolitetulta, hyvin liikkuvalta ja taistelevalta ryhmältä, jossa ei turhaa sooloilua näy.

Yleensä hieman vähemmän esiintyvät Kataja-pelurit Johannes Lasaroff (3/1), Joni Herrala (5/2) ja Atte Perttu (3/1) voivat kukin henkilökohtaisesti olla tyytyväisiä peli-ilmeisiinsä.

Ottelu on Topias Palmille (5/2) 200. Korisliigan runkosarjassa. Samuli Vanttaja (5/1) puolestaan sai kauden avauksessa viikko sitten täyteen 300 runkosarjaottelua.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Seuraava ottelu:
Ensi keskiviikkona Bulgariassa. FIBA Europe Cupin alkulohkon toista ottelua isännöi maan hallitseva mestari Lukoil Levski.