Gamebox: Kobrat Lapua – Kataja Basket 63-88


Kobrat

Otteluennakko

Juhlapäivä tuplana: Suomen itsenäisyyspäivä ja pelipäivä

Kataja Basket on matkalla hienosti kautensa avanneen Lapuan Kobrien vieraaksi. Tosin kotijoukkue on kahden tappion putkessa ja varmasti haluavat kääntää kelkan suuntaa. Meillä taas on päinvastaiset ajatukset.

Katajan matka Lapualle alkoi jo eilen. Yö vietettiin päävalmentaja Peten kotikonnuilla Jyväskylässä. Tämä siksi, että peli Lapualla alkaa jo klo 15.00.

Taktiikka peliin on luotu ja luotan siihen, että valmentajat ovat keksineet keinot Kobrien hyökkäyspelin tukahduttamiseen. Selvää on, että Kobrien KJ Jacksonin kanssa on oltava tarkkana ja Nikkarisen Anton syöttölinjat tukittava.

Oman lisämausteensa peliin antavat entiset Kataja-pelurit, Juho ”Julli” Lehtoranta ja Atte ”Adu” Perttu. Kumpikin on tarkka kolkkien heittäjä eikä siis vapaita heittopaikkoja ole syytä heille antaa. Pikku dataljina mainittakoon, että Adu on varmasti yksi suomen johtavista Jordan-tossujen asiantuntijoista ja keräilijöistä.

Reissun ikävin puoli on se, että tunnetusti tarkka kuljettajamme Matti ei ehdi Linnan juhliin. Matti sanoi lähettäneensä Saulille ja Jennille viestin että ”Sori, nyt on päällekkäisiä menoja”.

Hyvää itsenäisyyspäivää, Suomi! Juhlikaa sitä ja kannustakaa samalla meitä!

– Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: Kobrat Lapua – Kataja Basket / Korisliigan alkusarjaottelu 14/22
Aika ja paikka: 6.12.2022, Lapuan Urheilutalo, Lapua
Lopputulos: 63-88 (15-18, 15-22, 17-20, 16-28)

Ratkaisu: Napakka levypallopeli, jossa murskanumerot 48-29, valmius juosta kenttää oman pään irtopalloista sekä heikohkoa kolmen pisteen heittopeliä paikkaava erinomainen hyökkäyslevypallotaistelu täydennettynä joukkueen identiteetillä, aktiivisella puolustamisella, takaavat alkusarjan toisen voiton lapualaisista.

Tehomiehet:
Kataja: Lamonte Turner, teholuku 26 (18/4/10 syöttöä/1 menetys/3 riistoa / pelitilanneheitot 8/12, vapaaheitot 1/5)
Kobrat: KJ Jackson, teholuku 18 (12/8/10 syöttöä/2 menetystä/1 riisto / pelitilanneheitot 4/13, vapaaheitot 3/5)

> Ottelutilasto

Muuta: Turnerin ja takamieskollegansa Tuomas Hirvosen (11/7) ohella esiin nousee parhaan matsinsa Kataja-paidassa esittävä ensi lauantaina 24 vuotta täyttävä Teemu Knihtinen (10/3/2 riistoa/+26!), joka taistelee hurjasti molemmissa päissä kenttää.

Seuraava ottelu: Suomen Cup -puolivälierä vs Salon Vilpas Vikings lauantaina 10.12. klo 17 @ Motonet Areena