Gamebox: Kobrat Lapua – Kataja Basket 82-94


Kobrat

Ottelusta

Ottelu: Kobrat Lapua – Kataja Basket
Aika: 28.12.2019
Paikka: Lapuan Urheilutalo
Lopputulos: 82-94 (23-27, 15-13, 23-26, 21-28)

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 11 (Kobrat) ja 7 (Kataja) olevien joukkueiden kohtaaminen, toinen kuluvalla kaudella. Kataja oli lokakuussa Joensuussa selvästi parempi tuolloin ilman ykköstakamiestään Antto Nikkarista pelannutta Kobria, lukemat olivat 91-67.

Viimeisestä 10 ottelustaan Kataja on voittanut vain neljä, Kobrat kolme. Kotikentällään lapualaisjoukkue etenee parhaillaan kolmen ottelun voittoputkessa.

Kataja on matkassa ilman kilpailukiellossa olevaa Jarekious Bradleya, myös Fiifi Aidoo puuttuu kokoonpanosta. Kobrilla ei ole merkittäviä poissaoloja.

Ratkaisu:
Kataja on kinkunsulatteluottelussa sen verran yritteliäämpi että ansaitsee voiton. Lapualla nähdään uninen ensimmäinen puolikas, jolloin molempien joukkueiden otteista puuttuu terävyys ja päättäväisyyttäkin nähdään vain silloin tällöin. Kolmannella jaksolla joensuulaiset löytävät punaista lankaa sen verran, että Kobrat putoaa kyydistä. Voitosta huolimatta Katajan on parannettava esitystään niin joukkuetekemisen kuin yksilöidensäkin osalta merkittävästi mikäli minkäänlaisesta menestymistavoitteesta halutaan pitää kiinni. Mahdollisuuksia toki on, sen syksy parhaimmillaan näytti.

MVP:
Jarred Ogungbemi-Jackson, Kataja:
26 pistettä (pelitilanneheitot 9/18 (3 pisteen heitot 3/5), vapaaheitot 5/6)
4 levypalloa
8 syöttöä
ei menetyksiä
+- -luku +10
teholuku 28 (kentän paras)
(33 peliminuuttia)

Ottelusta toiseen tasonsa säilyttävä Kataja-peluri. Todellinen ammattilainen, joka osaa keskittyä olennaiseen eikä pakettinsa hajoa milloin mihinkin – asia, joka on tältä kaudelta aivan liian tuttua monelle muulle avainpelaajalle.

Tilastopoimintoja:
Lapualle vihelletään 25 virhettä, Katajalle 18. Vieraat heittävät 22 vapaaheittoa (20 sisään), isännät vain 9 (kaikki sisään).

Kataja menettää pallon ainoastaan kuusi kertaa, Lapua peräti 18. Kobrien menetykset tuottavat joensuulaisille 24 pistettä siinä missä isännät saavat hyödynnettyä Katajan menetykset 7 pisteen edestä.

Muuta:
Joni Herrala (7/6/10 s./+6) kirjauttaa pääsarjauransa uuden ennätyksen koriin johtaneissa syötöissä, komeat 10 kpl, sekä teholuvussa, joka ynnäytyy hienoon lukemaan 22.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Jo tulevana maanantaina kotikentällä Joensuussa KTP-Basketia vastaan.