Gamebox: Kobrat Lapua – Kataja Basket 94-103


Kobrat

Ottelusta

Ottelu: Kobrat – Kataja Basket
Aika: 09.11.2018
Paikka: Kobra-Areena, Lapua
Lopputulos: 94-103 (25-30, 23-28, 27-22, 19-23)

Asetelma:
Yksi ottelu Korisliigaa hyvin sujuvien europelien välissä. Liiga on tänä päivänä niin kovatasoinen, että puolivillaisella esityksellä ei varsinkaan vieraskentältä pinnoja oteta, sen osoitti ansaittu tappio Uudessakaupungissa kolme viikkoa sitten. Katajalla on kokoonpanossa eilen maahan saapunut Rahlir Hollis-Jeffersonin tuuraaja Guy Landry Edi. Samuli Vanttaja on edelleen sivussa. Kobrilta puuttuu iso laituri Michael Morsell.

Ratkaisu:
Kataja on omaa luokkaansa aina sen aikaa, kun se pystyy pitämään yllä eurokentiltä tuttua pelitempoa. Tasoerot joukkueiden välillä ovat suurimmillaan 1. ja 3. jakson aluissa, jolloin puolustus, siirtymiset hyökkäyssuunnassa sekä viisi vastaan viisi -toteutukset toimivat kansainvälisellä temmolla ja piste-ero kasvaa. Heti kun vieraat hölläävät, iskee Kobra kovilla yksilösuorituksilla eikä lopullista ratkaisua nähdä. Topias Palmi ja Ilari Seppälä pystyvät läpi ottelun niin hyvään peliin, että pitkälti heidän osaamisensa avulla liigapisteet lähtevät Joensuun-bussiin.

Avainpelaaja, Kataja:
Topias Palmi: (31 peliminuuttia) 21 pistettä (pelitilanneheitot 5/6 (3 pisteen heitot 4/5), vapaaheitot 7/11)/4 levypalloa

Maajoukkuetason tekemistä alusta loppuun. Jalka liikkuu ja heittokäsi käy – Palmia parhaimmillaan.

Avainpelaaja, Kobrat:
Jussi Turja: (26 peliminuuttia) 11 pistettä (pelitilanneheitot 5/10 (3 pisteen heitot 1/4)/1 levypallo

Ei hätkähdä Katajan kovasta alusta vaan iskee tahtokorin toisensa perään viestittäen joukkueelleen, että matsissa on mahdollista pärjätä. Ja näinhän sitten käykin.

Tilastopoimintoja:
Tilastointi Lapualla on kaudesta toiseen sen verran epätarkkaa, että tämä osio täytetään tässä kohtaa näillä sanoilla.

Muuta:
Seppälä iskee 19 pistettä ja voi olla todella tyytyväinen iltaansa.

Edin (15/4) debyytti on lupauksia antava. Pelivalmiutta ja -rohkeutta löytyy.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Kobrat @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Ensi keskiviikkona Joensuussa, jossa pelataan FIBA Europe Cupin alkulohkon voitosta bulgarialaista Lukoil Levskiä vastaan.