Gamebox: Kobra-Basket, Lapua – Kataja Basket 73-86


Kobrat

Ottelusta

Aika ja paikka:
5.1.2018 klo 18:30, Kobra-Areena, Lapua

Merkittävät poissaolot:
Kobrat: Päävalmentaja Lars Ekström (sairauspoissaolo)
Kataja: Vesa Mäkäläinen (loukk.), Daniel Bejarano (5. ulkomaalaispelaaja)

Asetelma:
Kauden toinen kohtaaminen, jälleen Lapualla. Ensimmäisen väännön viime viikon torstaina voitti Kataja.
Kobrat (sarjasijoitus 10.) päätti pitkän tappioputkensa edelliskierroksella komeaan vierasvoittoon Kouvolassa. Kotisaldonsa on 2-7. Kataja (6.) puolestaan hävisi kotikentällä BC Nokialle ja etenkin levypallopeli oli heikkoa. Vierassaldo on 5-5.

Pelijaksot:
15-16, 21-22, 17-16, 20-32

Ratkaisu:
Kokonaisuutena huolestuttavan löperösti esiintyvät joensuulaiset pelaavat päätösminuutit terävästi ja tuolloin yksinkertaisesti kaasuttavat Kobrilta karkuun. Puolustuslevypalloista siirrytään toiseen päähän tavalla, jota pitäisi nähdä paljon useammin.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: (24 minuuttia) 19 pistettä (pelitilanneheitot 8/11, 3 pisteen heitot 3/6)/2 levypalloa/2 syöttöä/+- -luku +7/teholuku 18

Parhaimmillaan lopussa, kun matsi ratkeaa. Syöttää ja ajaa.

Koriinjohtavia syöttöjä Seppälällä on Lapualla toistamiseen 2 kertaa enemmän kuin tilastotiimi osaa merkitä (viimeksi 4, kun todellisuudessa syöttöjä kertyi 8). Tällä kertaa kaksi syöttöä puuttuu heittovirhe + onnistunut vapaaheitto -kombinaatiosta.

Avainpelaaja, Kobrat:
Terence Jennings: (31 minuuttia) 18 pistettä (pelitilanneheitot 7/12, vapaaheitot 4/6)/9 levypalloa/2 syöttöä/ei menetyksiä/+- -luku -2/teholuku kentän paras, 24

Raamikas sisäpelaaja oli hyvä myös reilu viikko sitten pelatussa ottelussa. Tänään hän saa hyvän vastuksen Katajan Tim Williamsilta (10/3/4 riistoa/+9) mutta vie kaksikosta lopulta pidemmän korren voimansa, liikkuvuutensa ja taitonsa ansiosta.

Tilastopoimintoja:
Kataja voittaa virallisen syöttötilaston 19-13 ja sen verran siihen voi luottaa, että lukemat alleviivaavat etenkin ratkaisuhetkiä.

Koko kauden hyvin hoidettu pallosta huolta pitäminen jatkuu: vain 8 menetystä (Kobrat 15).

Muuta:
Seppälän ohella erityisen pirteänä ratkaisuhetkillä on Alex Murphy (15/7/3 s./+7), jonka iltaan mahtuu myös -koko muun joukkueen tapaan- ponnettomiakin suorituksia.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Kobrat @ YouTube)

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup jatkuu keskiviikkona Joensuussa. Kataja saa vastaansa todella vahvan ranskalaisjoukkueen ESSM Le Portelin.