Gamebox: Karhu Basket, Kauhajoki – Kataja Basket 100-69


Karhu

Kataja jää välittömästi ottelun käynnistyttyä pahasti Karhun tallottavaksi. Kotijoukkueen pelirytmi on aivan toista luokkaa kuin vierailla: pallo liikkuu, miehet liikkuvat ja ratkaisevat monipuolisesti.

Ottelusta

Pelijaksot:
31-12, 19-19, 24-16, 26-22

Ratkaisu:
Kataja jää välittömästi ottelun käynnistyttyä pahasti Karhun tallottavaksi. Kotijoukkueen pelirytmi on aivan toista luokkaa kuin vierailla: pallo liikkuu, miehet liikkuvat ja ratkaisevat monipuolisesti. Karhu takoo pisteitä tehokkaasti sekä kaukoheitoilla että voimalla kohti rengasta hyökäten. Katajan yritykset varsinkin Karhun korin alla ovat huolestuttavan ponnettomia ja kun heitot etäämmältäkään eivät uppoa niin ero repeää jo ensi jaksolla 19 pisteeseen. Lopputuloksena liigahistorian suurimman Karhu-tappion (31 pistettä) vuodelta 2009 tasaava tulos 100-69.

Avainpelaajat:
Karhusta voisi mainita kehujen kera jokaisen kentällä käyvän, sen verran suuri ero joukkueilla on varsinkin ns. perussuorittamisessa. Pahiten Katajaa niistävät atleettinen laituri James Weatherspoon (22/6), jolle ei löydy pysäyttäjää missään vaiheessa sekä takamies Bojan Sarcevic (14/7/5 s.), jonka kantapäitä katselevat vuorotellen jokainen puolustajansa. Myös tuore tulokas Lawrence Kinnard (16/3) antaa kokemuksensa puhua: koreja syntyy taidokkaasti joka puolelta kenttää.

Katajasta lähimpänä omaa tasoaan pelaavat kapteeni Teemu Rannikko (8/4/7 s.), aina lujaa painava Tommy Scrubb (14/8) sekä hyökkäyspäässä totutusti onnistuva mutta puolustuksessa muun joukkueen tapaan enemmän tai vähemmän kuutamolla oleva Lamayn Wilson (20/3).

Muuta:
Sentterikaksikon Tommi Huolila (4/2) – Carson Desrosiers (5/2/2 tor.) ruosteiset otteet nostattavat ilmoille kohtuullisen suuren kysymysmerkin. Miesten pelistä puuttuu tällä hetkellä tyystin rentous.

Erikoista: Kataja voittaa syöttötilaston 20-19, vaikka muutamia merkintöjä jää tilastoryhmältä tekemättäkin.

Seuraava ottelu:
Lauantaina Joensuussa, jolloin kohdataan vielä tappioton sarjanousija BC Nokia.

> Ottelutilasto

> Highlights (Karhu Basket @ YouTube)

> Lehdistötilaisuus (Karhu Basket @ YouTube)