Gamebox: Kataja Basket – Ura Basket Kaarina 80-88


Ura Basket

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Ura Basket, Kaarina
Aika: 17.11.2018
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 80-88 (26-24, 9-22, 21-18, 24-24)

Asetelma:
Joukkueiden ensikohtaaminen liigatasolla. Kumpikin on kärsinyt poissaoloista. Katajalta sivussa pitkäaikaispotilas Rahlir Hollis-Jefferson sekä vielä jonkin aikaa Samuli Vanttaja. Tänään myös Daniel Mullings jää sivuun. Ura on matkassa ilman takamiestään Stephen Croonea sekä laitureitaan Eldar Skamoa ja Pyry Rainamaata. Joukkueen paidassa debytoi uunituore tulokas Kreikan pääsarjasta, Chris McNealy.

Ratkaisu:
Ura on pitkästä bussimatkasta ja ottelun aikaisesta alkamisajankohdasta huolimatta se joukkue, joka vie peliä. Kataja jää siihen kuoppaan, jonka se itselleen jo alussa kaivaa. Vain muutama pelaaja saa riittävästi tehoja irti eikä se tämän päivän Korisliigassa riitä. Ura karkaa ja kuittaa loppusummerin soidessa ansaitun voiton astetta yritteliäämmällä ja jämäkämmällä pelillään.

Avainpelaaja, Kataja:
Topias Palmi: (32 peliminuuttia) 23 pistettä (pelitilanneheitot 8/14 (3 pisteen heitot 6/9), vapaaheitot 1/2)/7 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/+- -luku joukkueen paras, +12/teholuku joukkueen paras, 23

Harvoja Kataja-nimiä, joiden tekemisistä paistaa voittoon vaadittava päättäväisyys molemmissa päissä kenttää. Palmi näyttää ja tuntuu siltä maajoukkuetason pelaajalta, joka on jo tuttu Susijengi-paidastakin.

Avainpelaaja, Ura Basket:
Avery Woodson: (37 peliminuuttia) 28 pistettä (pelitilanneheitot 11/18 (3 pisteen heitot 6/11))/7 levypalloa/3 syöttöä/3 menetystä/2 riistoa/+- -luku +3/teholuku kentän paras, +30

Jäätävässä vireessä palloa ilmaan laittava takamies, johon ei saada illan aikana juurikaan otetta. Aloittaa ja päättää ottelun murhaavasti ollen se pelaaja, joka ns. samuttaa valot joensuulaisten hallista.

Tilastopoimintoja:
Ura dominoi levypallopeliä 51-39. Asia, johon Katajaa vastaan on kuluvalla kaudella pystynyt useampikin joukkue.

Kataja sutii kaarinalaisten käsiviidakossa kakkosensa vain 33-prosenttisesti (14/42), mutta erinomainen kolmostarkkuus, 47 % (16/34), paikkaa tätä epäkohtaa.

Muuta:
Woodsonin ohella huippupeliin Urasta yltää Susijengi-takamies Fiifi Aidoo (24/5/3 syöttöä/2 riistoa/+23). Hän käyttää urheilullisuuttaan hyödykseen ja kääntää kamppailutilanteet edukseen tuon tuostakin.

Liigan pelottavin ”maalivahti” Malik Dime (14/14/3 torjuntaa/-4) on maineensa veroinen pitkine käsineen.

Ilari Seppälä (10/4/6 syöttöä/-17) tuskailee vielä heittonsa kanssa (pelitilannevedot 4/12), mutta on muuten terävänä takalinjoilla. Myös Vincent Simpson (18/4/6 s./-1) onnistuu hyökkäyssuuntaan.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cupin alkulohko pelataan päätökseen keskiviikkona Ukrainassa BC Dnipron vieraana.