Gamebox: Kataja Basket – Tsmoki-Minsk (BLR) 84-86


FIBA Europe CupTsmoki-Minsk

Loistavan alun jälkeen Kataja menettää otettaan toisella jaksolla. Se jää takaa-ajajaksi hyökkäyspään muutaman turhan menetyksen vuoksi ja kun vieraat alkavat kontrolloida hyökkäyslevypalloja, syö tämä hiljalleen pois alussa nähdyt vauhdikkaat ylöspäin siirtymiset.

Otteluennakko

> Kataja Basket pelaa keskiviikkona arvokkaasta FIBA Europe Cup -lohkovoitosta: ”Lähdemme siita että Minsk kaatuu” (KatajaBasket.fi 1.12.2015)


 

Ottelusta

Pelijaksot:
25-17, 15-32, 23-21, 21-16

Ratkaisu:
Loistavan alun jälkeen Kataja menettää otettaan toisella jaksolla. Se jää takaa-ajajaksi hyökkäyspään muutaman turhan menetyksen vuoksi ja kun vieraat alkavat kontrolloida hyökkäyslevypalloja, syö tämä hiljalleen pois alussa nähdyt vauhdikkaat ylöspäin siirtymiset. Ei kuitenkaan edes ykköspyssy Lamayn Wilsonin poikkeuksellisen heikko heittopäivä pudota Katajaa kokonaan kuvioista vaan joukkue nousee taidolla ja kovalla tahdolla mukaan voittokamppailuun. Trevis Simpson saa summerin soidessa kolmosen ilmaan – tällä kertaa eturauta pelastaa vastustajan. Minsk saa penkiltään 32 pistettä Katajan 13 vastaan minkä voi kansainvälisessä ottelussa lukea helpostikin myös yhdeksi ratkaisun avaimeksi.

Avainpelaajat:
Teemu Rannikko (28/4/8 s./10 kertaa rikottu/plus-miinus -luku +1) on luonnollisesti Katajalle kaikki kaikessa eikä hän jätä tänäänkään ketään kylmäksi. Kolmonen putoaa, samoin toimivat puolimatkan floaterit. Koriin johtaneet syötöt ”jäävät” kahdeksaan, mutta se selittyy pitkälti muutaman luottomiehen vaisulla heittopäivällä. Kapteenin 28 pistettä on muuten todella kovaa valuuttaa mistä kertoo mm. se, että sitä enemmän hän on kansainvälisissä seurajoukkuesarjoissa iskenyt urallaan vain kolmesti! Edellisen kerran näin tapahtui Adrianmeren liigan ottelussa helmikuussa 2007 eli kyllä, Teemu on edelleen todella hurjassa iskussa.

Trevis Simpsonin (23/2/2 s./2 riis./2 tor./+10) peli-ilme on tätä nykyä mainio. Tarkkaa heittopeliä ja hyvää pallollista haastamista. Puolustuspäässä saadaan nauttia mm. näyttävistä torjunnoistaan. Takuuvarmaa työtä.

Sisäpelaajat Carson Desrosiers (13/7/1 tor./+14) ja Tommi Huolila (11/3/-16) ovat mainiossa pelivireessä hekin. Desrosiersilta tätä on kieltämättä odotettu jo pitkään, Huolilalta saadaan lähes peli toisensa jälkeen vähintään hyvä ”perussuoritus”. Tänään molemmat tuottavat erityisen paljon iloa sekä kotiyleisölle että etenkin valmennusjohdolle. Pelinsä on aktiivista, liikkuvaa ja tällä kertaa myös Desrosiers on löytänyt tekemisiinsä jonkinlaisen punaisen langan. Jospa se tästä…

Kaksikko Tommy Scrubb (2/8/2 s./+2) – Lamayn Wilson (5/4/-2) saa poikkeuksellisen vähän aikaan, kun muistaa miesten aiemmat tekemiset. Scrubb on vaikeuksissa yllättäen erittäin epäselvän tuomarilinjan kanssa ja Wilsonin kaukoheittopeli (kolmoset 1/8) menee täysin penkin alle. Ei heitä kuitenkaan voi tappiosta syyttää, sillä penkiltäkään ei tänään tehoja juuri irtoa.

Tsmoki-Minskin romuluinen kaksikko Ivan Maras (16/11/2 riis./2 tor./-1) – Aliaksei Laskevich (9/8/2 riis./-8) osoittautuu Katajalle hirvittävän kovaksi peikoksi. Heidän repimänsä levypallot yhdessä Anthony Hilliardin (15/6/1 tor./-7) sekä Justin Grayn (15/1/3 s./+4) ”vääriin” aikoihin upottamien heittojen kanssa on vierasvoiton kulmakivi. Perustan rakentaa serbitakamies Branko Mirkovic (19/5/3 s./4 riis./+4), joka johtaa peliä pienen terrierin lailla: koko ajan menossa jonnekin.

Muuta:
Minsk voittaa levypallot 40-30 ja se hakee nimenomaan hyökkäyskorilta 13 uutta pallonhallintaa.

Katajan kaukoheittopeli ei paperilla ole ollenkaan huonoa: kolmoset 10/27 = 37 %. Tänään se ei kuitenkaan riitä.

Jatkolohko käynnistyy vierasottelulla keskiviikkona 16. joulukuuta ja Kataja matkustaa Ranskan liigakärjen ASVEL Basketin vieraaksi Lyoniin. Yksi FIBA Europe Cupin voittajasuosikeista? Ehdottomasti. Muut samaan lohkoon tulevat joukkueet ovat slovenialainen KRKA Novo Mesto sekä israelilainen Maccabi Rishon LeZion. Todellista huippuviihdettä siis jälleen tarjolla.

> Ottelutilasto

Alkulohkon N lopputilanne:

                           O  V  T  KORIPISTEET  PIST
1. TSMOKI-MINSK            6  5  1    548/486      11
2. KATAJA BASKET           6  4  2    519/486      10
-----------------------------------------------------
3. BC RILSKI SPORTIST      6  2  4    502/537       8
4. MBK RIEKER KOMÁRNO      6  1  5    460/520       7

Kaksi parasta 32 parhaan joukkoon.

Seuraava ottelu:
Korisliigassa kohdataan Kouvolan Kouvot kotikentällä itsenäisyyspäivänä klo 15.

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Tsmoki-Minsk) (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Teemu Rannikko ja Jukka Toijala) (Kataja Basket @ YouTube)
> Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Kataja Basket Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka
> Karjalainen.fi

Muualla:
”Katajalle täpärä tappio FIBA Europe Cupissa” (Korisliiga.fi)