Gamebox: Kataja Basket – Telekom Baskets Bonn (GER) 84-88


FIBA Europe CupTelekom Baskets Bonn

Otteluennakko

”Haaste on kova muttei mahdoton” (KatajaBasket.fi)


 

Ottelusta

Telekom Baskets Bonn FIBA Europe Cupin puolivälieriin yhteistuloksella 179-156.

Pelijaksot:
22-19, 28-19, 22-22, 12-28

Ratkaisu:
On vääjäämätön tosiasia, että suomalaisjoukkueiden budjeteilla pelataan eurokentillä ”vain” yksittäisten ottelujen voitosta. Katajan tämän kauden saldoksi luetaan lopulta muutama jopa henkeäsalpaava päänahka ja tänäänkin taistellaan saappaat jalassa niin kauan kuin virtaa riittää. Lopulta saksalaisten huomattavan laaja materiaali kääntää vaa´an vieraille tarjolla olevan kotivoiton lipsahtaessa käsistä. Pelin yksityiskohtiin sen enempää menemättä voidaan todeta että neljännellä jaksolla tulee yksinkertaisesti väsy ja vieraat jyräävät rinnalle sekä niukasti ohi.

Avainpelaaja, Kataja:
Joey King: 29 minuuttia, 29 pistettä (pelitilanneheitot 10/16, 3 pisteen heitot 9/14)/3 levypalloa/teholuku joukkueen paras, 26/plus-miinus -luku -5

Laituri pelaa elämänsä ottelun. Kun heitto alkaa osua, on korirengas amerikkalaiselle pitkään yhtä valtamerta: kaikki keskelle.

Avainpelaaja, Telekom Baskets:
Jamarr Sanders: 25 minuuttia, 18 pistettä (pelitilanneheitot 7/9, 3 pisteen heitot 2/3, vapaaheitot 2/2)/5 levypalloa/5 syöttöä/1 menetys/2 riistoa/teholuku 27/plus-miinus -luku kentän paras, +23

Takamies pysyy pitkään näkymättömissä, mutta nousee loppua kohden suureen rooliin iskien jatkopaikan kannalta niitä ratkaisevimpia koreja ja syötellen ”loput”. Plus-miinus -lukunsa +23 alleviivaa osuvasti tämäniltaista panostaan.

Tilastopoimintoja:
Kataja toteuttaa pelisuunnitelmaansa kahden osa-alueen osalta hienosti: levyreissä pärjätään (34-36 vieraille) ja menetykset (12) ovat lähes minimissään.

Vaikkei kotijoukkueen hyökkäys rullaa kokonaisuutena aivan parhaalla mahdollisella tavalla -kiitos Bonnin kovan puolustamisen- kirjataan koriin johtavat syötöt sille 20-16.

Kervin Bristolilla (2/7/2 s./7 tor.) on puolustuspäässä todelliset isännän otteet ja seitsemän torjumaansa heittoa on Katajan kansainvälisten pelien ennätys eikä Korisliiga-tasollakaan ole koskaan ylletty samaan.

Muuta:
Teemu Rannikko (9/0/7 s./joukkueen paras plus-miinus -lukema, +6) palaa kokoonpanoon kolmen viikon tauon jälkeen. Sen sijaan Ilari Seppälä on selkävaivaisena sivussa.

> Ottelutilasto

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Kuvasatoa:
> FIBA.com
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Meiltä hieman loppui bensa” (Basket.fi)

Seuraava ottelu:
Perjantaina Areenalla, jolle vieraaksi saapuu Korihait. Otteluun on vapaa pääsy.


Daniel Mullings hetkeä ennen yhtä Kataja-historian upeinta torjuntaa. Latvialainen Ojars Silins ei vielä tiedä mikä takana odottaa… Kuva: FIBA.com