Gamebox: Kataja Basket – Tampereen Pyrintö 106-83


Pyrintö

Peräti 44 kolmen pisteen heittoa voisi jollekin toiselle joukkueelle olla liikaa mutta ei Katajalle, joka upottaa näistä hyvin pelatuista paikoista peräti 19 (44 %).

Otteluennakko

Ottelu:
Korisliigan runkosarjaottelu 8/36, Pyrinnöllä 11/36. Mestari saa vastaansa uutta nousua virittelevän viime kauden kuutosen.

Aika ja paikka:
Sunnuntai 15.11. klo 15:00, LähiTapiola Areena, Joensuu

Liput:
15/10/5 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana). Lippujen ennakkomyynti Ennakkolippu.com ja Kauppakeskus Metropolissa sijaitseva Kataja Shop (ma-pe 10-18, la 10-15).

Historia:
Joukkueet ovat ennen sunnuntaita kohdanneet Korisliigan runkosarjan merkeissä Joensuussa 32 kertaa. Kataja on voittanut kohtaamisista 21, viimeisistä 10 pelistä seitsemän. Pyrinnön edellinen runkosarjavoitto Joensuusta on maaliskuulta 2014 (82-72). Tämän kauden ensimmäisessä taistelussa Kataja oli Pyynikillä 7. lokakuuta selvästi parempi lukemin 87-69.

Asetelma:
Pyrintö pelaa tänään perjantaina kotonaan KTP:ta vastaan. Joukkueessa debytoinee uusi tuttavuus, todella kokenut Ricky Minard. 33-vuotias laituri on pelannut pääosan urastaan Euroopassa edustaen mm. Lottomatica Romaa, Besiktasia ja Budiveljnyk Kiovaa Euroliigassa. Minardin tulon myötä Pyrintö hyvästeli sentterinsä ”Chu” Maduabumin. Ryhmän rakenne onkin tällä hetkellä todella mielenkiintoinen, sillä takamies- ja laituriosasto kestää vertailun mihin tahansa kilpailijaan, mutta korinaluskalusto jää auttamatta -ainakin paperilla- hieman köykäiseksi.

Kataja pelasi Korisliigaa edellisen kerran kaksi viikkoa sitten. Seagulls oli kova kotonaan ja tuliaisina oli selkeä 59-72 -tappio. Pelit eurokentillä ovat sujuneet kuin tanssi ja nyt odotetaan luonnollisesti että sama vire alkaa siirtyä myös kotimaahan.

Kannattaa seurata erityisesti:
Pyrintö: Ricky Minard, totta kai. Mikä on Euroliigaa viimeksi kaksi vuotta sitten pelanneen amerikkalaisen kunto ja iskukyky? Antero Lehto: Syttyykö tämä konkari erityisellä tavalla Katajaa vastaan? Kävi viime kaudella kokeilemassa ammattilaiselämää ulkomailla, myös Teemu Rannikolla oli Italiaan suuntautuneessa siirrossa sormensa pelissä. Yhdeksän ottelua Pallacanestro Varesessa oli tietynlainen huipentuma Lehdon kaudelle, joka alkoi murtautumisella Susijengin MM-kisamiehistöön. Damon Williams: Ensi kuussa 42 vuotta täyttävä Superman nousee kaikissa Korisliiga-historiatilastoissa koko ajan lähemmäs kohti aivan terävintä kärkeä. Pyrintö-ikoni, joka ei koskaan jätä taistelua kesken. Ottanut tälläkin kaudella useaan otteeseen joukkueensa ns. reppuselkään, kun peli ei kollektiivisesti ole sujunut. On tällä hetkellä Pyrinnön paras pisteissä, levypalloissa, syötöissä, riistoissa, torjunnoissa ja teholuvussa…

Kataja: Tommi Huolila, Petri Virtanen, Marius Van Andringa. Usein penkiltä peliin tuleva kolmikko, jolta kaivataan tehokkuutta helpottamaan avainmiesten urakkaa. Keskiviikkona Valko-Venäjällä etenkin Huolilan rymistely laitettiin ilolla merkille. Myös molemmat takamiehet pääsivät peliin hyvin kiinni.

Linkkejä:

> Pyrinto.fi

Korisliiga.fi:
> Pääsivu (Kausiennakot, uutiset, tulokset, tilastot, kuvat, videot)
> Valmentajien ennakkokommentit, kokoonpanot otteluun (julkaistaan hyvissä ajoin ennen ottelua)

Otteluisäntä:
> Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Tervetuloa!


 

Ottelusta

Pelijaksot:
22-15, 21-18, 27-19, 36-31

Ratkaisu:
Katajan suoritustaso on tällä hetkellä erittäin hyvä mikä näkyy esimerkiksi siinä että joukkue ei koe ottelun aikana pitkiä mustia hetkiä. Toinen iso asia on se, että jokainen kentälle tuleva pelaaja on heti valmiina tekemään yhdessä sovittuja asioita. Peräti 44 kolmen pisteen heittoa voisi jollekin toiselle joukkueelle olla liikaa mutta ei Katajalle, joka upottaa näistä hyvin pelatuista paikoista peräti 19 (44 %). Vaikka Pyrintökin liikuttaa palloa 17 koriin johtavan syötön edestä (Katajalle merkitään 23 syöttöä), on se koko ajan askeleen jäljessä eikä esimerkiksi perjantaina ensiesiintymisensä Suomessa tehneeltä Ricky Minardilta saada samoja tehoja kuin KTP:ta vastaan.

Avainpelaajat:
Kotijoukkueen yllätyskortti pisteiden mättäjänä on Tommy Scrubb (27/7/3 riis./2 tor./teholuku hurja 39/plus-miinus -luku +17). Peräti seitsemän kolmostaan osuu, yrityksiä kahdeksan. Tuloksena uusi Korisliigan piste-ennätys. Pyrintö ”aukottaa” häntä ilmeisen suunnitellusti, mutta tämä taktiikka ei tällä kertaa toimi. Myös puolustuspäässä iltansa on onnistunut. Toinen erityisiä ilonaiheita tuottava pelaaja on Petri Virtanen (14/1/5 s./teholuku 13/+17). ”Peten” pelihuumori on huipputasolla ja hän palaa pienen tauon jälkeen ns. parrasvaloihin oikein ryminällä. Kolmoset putoilevat sukkaan ja syöttöpeli käy.

Amerikkalaiskaksikko Lamayn Wilson (15/4/1 tor./teholuku 15/+28) – Trevis Simpson (19/3/6 s./3 riis./teholuku 21/+19) jatkaa tasaisen hyviä esityksiään. Molemmat osuvat mukavasti heitoissaan ja puoluspelikin maittaa. Akseli Teemu Rannikko (5/2/6 s./teholuku 4/+11) – Trevis Simpson tuottaa jälleen yhden highlight-koostepätkän tutun alley-oopin muodossa. Tällä kertaa vaikeuskerrointa laitetaan mukaan vielä pari piirua lisää ja Simpsonin selkä korille -tälläys nousee kerralla kaikkien aikojen listan huipulle.

Tamperelaisista sisäpelaaja Petri Heinonen (14/3/1 tor./teholuku 18/-7) onnistuu mukavasti, samoin tekee takalinjoilla energinen Antero Lehto (12/0/3 s./teholuku 6/-11). Damon Williams (13/12/3 s./2 riis./1 tor./teholuku 15/-20) missaa kaikki kahden pisteen heittonsa (0/6) mutta on muuten hyökkäyspäässä koko ajan vaarallinen. Miinuksena puolustuspelinsä Scrubbia vastaan.

Minardilla (10/3/-19) ja Akeem Wrightilla (15/6/3 s./-25) on molemmilla sangen tuskainen iltapuhde. Wright osuu vain kolmessa pelitilanneheitossa 14:sta.

Muuta:
Kataja häviää levypallot ”vain” yhdellä, 41-42. Seitsemän pallonmenetystä on sekin sopiva määrä, Pyrintö menettää 13 palloa.

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup jatkuu tiistaina Bulgariassa. Alkulohkon toinen puolisko käynnistyy ottelulla BC Rilski Sportistia vastaan.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Teemu Rannikko to Trevis Simpson (Korisliiga @ Facebook)
> Kataja Basket Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Topias Palmi ja Thomas Scrubb (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Ilkka Palviainen ja Jukka Toijala (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka